Mann som går over bakken

Teknologitrender

Teknologi gir mange nye muligheter; den legger til rette for verdiskaping, og kan sikre at virksomheten din er klar for fremtiden

All data er verdiløs med mindre de ikke brukes til noe. Vi ser at fremgangsrike bedrifter ofte har gode prosesser for å forvalte sine data, teknologi som gjør det mulig og medarbeidere som vet hvordan det skal brukes. Ofte er disse bedriftene godt i gang med å automatisere og berike sine forretningsprosesser med data og innsikt.

Vi har derfor satset mye på å bygge opp en av Norges største og mest kompetente miljøer innenfor Analytics og AI, og kan hjelpe våre kunder med alt fra innovasjon og strategi til forvaltning av slike løsninger.

Teknologitrender mer enn rene data. Vi leder an på fagområdet blandet virkelighet (Mixed Reality). Det er en blanding av digitale objekter som hentes inn i vår fysiske verden, og omfatter spekteret fra utvidet virkelighet og til virtuell virkelighet. Vi forandrer og fornyer ved bruk av ulike fysiske enheter og plattformer som Microsoft HoloLens-brillen, smarttelefoner og VR-briller. Det har vi gjort blant annet innenfor helsesektoren, olje og gass, transport og bygg/anlegg.

Blokkjede-teknologien har vært gjennom en modningsprosess, og vi ser at teknologien får stødigere fotfeste og stadig flere muligheter oppstår. Vi i Sopra Steria ser det store potensialet, og vil være med på å løse flere av de utfordringene som offentlig og privat sektor står ovenfor. Denne teknologien kan brukes til alt som krever bindeledd og transaksjoner. Det kan for eksempel være skatteutbetalinger, resepthåndtering og kjøp og salg av eiendom, uten forstyrrende mellomledd. Prosessene blir mer effektive, sikre og brukerstyrte. 

Vi vil også nevne Sopra Steria Biometrics i Oslo som har et FoU-senter, og over 25 års erfaring med biometri-teknologi. Her utvikler vi løsninger som identifiserer personer på en sikker og brukervennlig måte. 

 

Stikkord for hva vi jobber med

Biometri, blandet virkelighet (MR), blokkjede, datadreven analyse, kunstig intelligens (AI), maskinlæring, utvidet virkelighet (AR), høyytelsesplattformer og mye, mye mer.

Prosjekter

Blogger

Samarbeidsrom_foto kreditert Spatial

La hjemmekontoret få pause – prøv virtuelle arbeidsrom

| Scott Leaman, Jelmer Verhoog

Illustrasjon av lys og fremtid

Vil koronapandemien bane vei for kvantedatamaskiner?

| Andreas Ahlgren

Illustrasjon for kunstig intelligens_hjerne med lysdioder

2 verktøy for å fremskynde adopsjon av AI

| Sumit Sah


Mann synger karaoke

Kan karaoke legge til rette for en arbeidsplass med høy innovasjonstakt?

| Benedicte Fjellanger

Illustrasjon: Kunstig intelligens

Hvordan komme godt i gang med kunstig intelligens

| Lars Løvlie

Lege undersøker beinet med OrthoNav Holocare

HoloCare-konferansen: Raskere hester og radikal innovasjon

| Marit Gjevik

Nyheter

Slik sikrer du varige gevinster med ny teknologi

Faglig påfyll med Lynskarp-webinar: 

 

Vil du vite mer?
Johan Wiqvist
Johan Wiqvist Avdelingsleder Business Analytics, Applications

Kontakt oss

Kryss av i boksen for å bekrefte*