Mixed Reality

Hvorfor Mixed Reality?

Mixed Reality er en blanding av digitale objekter som hentes inn i vår fysiske verden.

Mixed Reality omfatter spekteret fra utvidet virkelighet og til virtuell virkelighet. Utvidet virkelighet innebærer digitale objekter som legges til i den faktiske verdenen. Virtuell virkelighet betyr at den faktiske verdenen blir erstattet av en digital verden.

Mixed Reality er en kulminasjon av en prestasjon for at datamaskiner kan forstå den faktiske verden og menneskelig intensjon.

Mixed Reality er fremtidens samhandling mellom mennesker og datamaskiner, hvor datamaskiner endelig kan snakke vårt språk istedenfor at vi blir nødt til å forstå deres.

HoloLens, Oslo Universitetssykehus

MIXED REALITY: Leder for teknologisk forskning ved Intervensjonssenteret på Oslo universitetssykehus, Ole Jakob Elle og kirurg Bjørn Edwin demonstrerer HoloLens-teknologien ifm. applikasjonen som utvikles i samarbeid med Sopra Steria.

Mixed Reality er et fagområde hvor Sopra Steria leder an

Som det første selskapet i Norge ble Sopra Steria sertifisert som Microsoft Mixed Reality Partner i februar 2018. Vi har arbeidet med denne teknologien siden begynnelsen av 2016, og mottok en innovasjonspris for arbeidet med Mixed Reality i operasjonssalen sammen med Intervensjonssenteret på Oslo Universitetssykehus. I Norge har vi bygget opp et team med utviklere og designere med lang erfaring innen Mixed Reality.

Som en del av dette arbeidet har vi gjennomført prosjekter i flere forskjellige bransjer blant annet innen helsesektoren, olje og gass, transport og bygg/anlegg. Vi forandrer og fornyer ved bruk av ulike fysiske enheter og plattformer som Microsoft HoloLens-brillen, smarttelefoner og VR-briller.

Mixed Reality gir de ansatte superkrefter gjennom nye egenskaper og evner som tidligere ikke har vært mulig. Det betyr at prosjekter kan gjennomføres billigere, raskere, og mer sikkert.
mixed_reality_1Artboard 1

Bane NOR Eiendom bruker HoloLens-brillen til å hjelpe politikere med å ta avgjørelser

Les hele saken

Hør om hvordan Oslo Universitetssykehus bruker HoloLens-brillen til forberedelser for hjerteoperasjoner på barn

Til ekko podcast

Krigsskolen innoverer med hologramteknologi

Les hele saken

Se innslaget på Dagsrevyen om forskningsprosjektet der Oslo Universitetssykehus i samarbeid med Sopra Steria og Microsoft bruker HoloLens, hologrammer og "mixed reality"-teknologi for å optimalisere kreftoperasjoner!

Til NRK.no

Vil du vite mer?

Scott_Lehman Scott Leaman

Mixed Reality Lead
Tlf: +47 947 83 858
E-post: scott.leaman@soprasteria.com