Strategi og forretningsutvikling

 

En virksomhetsstrategi med klare mål og tiltak for langsiktig vekst, teknologidrevet innovasjon og økt konkurransekraft må til. Støttet av helhetlig virksomhetsstyring for å nå mål og bærekraftig drift.​

 

Forretningsverdi

  • Sikre vekst og konkurransekraft med en fleksibel og skalerbar strategi
  • Øk innovasjonskraft ved å koble strategi til teknologi og digital transformasjon
  • Smartere strategiske beslutninger basert på innsikt og analyse
  • Ta strategiske beslutninger basert på sanntidsdata
  • Sikre overholdelse av regulatoriske krav og reduser risiko
  • Forbedre styringsprosesser og ressursutnyttelse

 

 

Datadrevet strategi og effektiv virksomhetsstyring

Den raske utviklingen innen teknologi, digitalisering og kunstig intelligens endrer markedsdynamikken og utfordrer tradisjonelle forretningsmodeller. For å lykkes må virksomheter navigere i et komplekst landskap av nye aktører, økende kundekrav og regulatoriske endringer. Mange har strategier på plass, sliter med å omsette dem til reelle resultater. Strategien må være dynamisk, datadrevet og tett koblet til teknologi og innovasjon.

Effektiv virksomhetsstyring er avgjørende for å sikre måloppnåelse, risikokontroll og operasjonell effektivitet. Uten gode styringsmodeller kan virksomheter miste kontroll over strategisk retning og ressursbruk.

Vi vet at vi må digitalisere, men sliter med å forstå hvilke teknologiinvesteringer som faktisk gir strategiske fordeler.

Kunde innen offentlig sektor

Vår tilnærming

  • Analysere interne forhold, markedstrender, teknologi og konkurranselandskap
  • Evaluere kundens posisjon, ressurser og kompetanse for å skape en strategisk fordel
  • Utforme virksomhetsstrategier og forretningsstrategi
  • Tilpasse forretningsmodeller for å muliggjøre digital transformasjon, nye inntektsstrømmer og økt smidighet
  • Realisere strategier gjennom endringsledelse, eksperimentering og målstyring
  • Optimalisere gjennom kontinuerlig måling, justering og videreutvikling av strategiske initiativer
  • Etablering av styringsmodeller for effektiv beslutningstaking
  • Bruk av dataanalyse og KPI-overvåking for bedre innsikt
  • Risikostyring og compliance for regulatorisk etterlevelse inkludert ESG-krav. ​
  • Bygge kultur og metodikk for å sikre smidig og kontinuerlig forbedring.

Podkast: KI-praten

Hvorfor skal virksomheter bruke KI, og hvilken brikke har egentlig menneskene i teknologien? Hør praten med Hege D. Olsnes, direktør for Advisory i Sopra Steria.

Hvorfor skal virksomheter bruke KI?

Prosjekter innen strategi og forretningsutvikling

Sparebank 1 Utvikling: Mer effektiv IT-styring for prioritering, måloppnåelse og verdiskaping

Oslo universitetssykehus: Helhetlig prosesskartlegging for det nye Radiumhospitalet

Ruter: Selvkjørende kollektivtransport er nær

Sporveien: Et langsiktig partnerskap for digitalisering

Norsk Kylling: Målet er at de skal ha det som plommen i egget

ReIT: Digitaliseringssamarbeid i renovasjonsbransjen setter ny standard

Meninger

| Tarald Fidjeland, Hege Marie Norheim

EUs omnibus: Stopp eller stimuli?

| Odd Inge Hellesylt, Amalie Fantoft

Kommunene må få sjansen til å håndtere eldrebølgen

| Ida Jakobsen, Miriam Hardarson

Vet du hvordan du skaper en trygg arbeidsplass for skeive ansatte?

| Stine Therese Sjo

Leder, du må se deg selv i speilet!

| Iselin Songe-Møller

Hva har du som leder gjort for å øke likestillingen det siste året?

| Andreas Gravermoen

Nytt år – nye feil

Nyheter

Sopra Steria fester grepet i Trondheim

aug 30, 2019, 07:00 a.m.
Title* : Sopra Steria fester grepet i Trondheim

På sju år har Sopra Steria Trondheim vokst fra å være et lite prosjektselskap i beskjedne lokaler på Moholt, til å bli blant de største konsulenthusene i Norges teknologihovedstad. Nå flytter selskapet inn i verdens nordligste plusshus.

– Vi er nå 70 medarbeidere i Trondheim, og har mål om å passere 100 til neste år. Denne delen av landet er blitt et viktig marked for oss. Vi merker vekst innenfor de aller fleste områder, men kanskje spesielt skyteknologi og sikkerhet, sier Stian Myrland, applikasjonsdirektør i Sopra Steria i Trondheim.

Konsulentselskapet har nylig flyttet inn i Powerhouse Brattørkaia. Den offisielle åpningen av Norges største – og verdens nordligste – plusshus skjer i nå 30 august. Gjennom et livsløp på 60 år skal bygningen generere mer energi enn det som ble brukt til produksjon av byggematerialer, oppføring, drift og avhending.

– Det er utrolig bra å endelig være på plass i Powerhouse, etter å ha gått og ventet på dette en stund. Sopra Steria har en klar bærekraftprofil, og derfor passer det godt at lokalene våre faktisk produserer fornybar energi. I tillegg er utsikten over den flotte Trondheimsfjorden en fantastisk bonus, sier Myrland.

Kutt ut forretningsreisen

I forbindelse med åpningen av Powerhouse Brattørkaia arrangerer Sopra Steria et lynkurs i hvordan virksomheter kan redusere klimautslipp ved hjelp av digital samhandling.

– Mange virksomheter leter etter måter å kutte i egne utslipp på, samtidig som Norge ligger i verdenstoppen på forretningsreiser. Mange av disse reisene kan unngås dersom man får på plass gode digitale møteplasser og en internkultur som oppfordrer til digital samhandling, sier Myrland.

Vant kontrakt med kommunen

Tilbake i 2012 vant Sopra Steria en driftsavtale med Trondheim kommune, og da hastet det med å etablere seg lokalt. Et prosjektkontor ble opprettet på Moholt for å bistå med leveransen.

Våren 2013 valgte oljeselskapet Aker BP, som da het Det norske, Sopra Steria som sin hovedleverandør på IT. Samme år etablerte forretningsrådgivning seg som første konsulentenhet ved kontoret. Kontoret vokset gradvis til nærmere 40 ansatte ved inngangen til 2017. Det var først da kontoret fikk egen applikasjonsavdeling og infrastrukturavdelingen utvidet med egne konsulenter i regionen, at det virkelig ble fart på veksten, sier Trond Utne, direktør for forretningsrådgivning i Sopra Steria i Trondheim.

På de to siste årene har kontoret vokst fra knappe 40 ansatte til 70 ansatte, og det er foreløpig ingen tegn til at veksten på kontoret skal avta med det første.

Tilbyr hele bredden

– I dag kan vi tilby hele bredden av konsulenttjenester i Trondheim med alt fra strategisk rådgivning og prosjektledelse for vår kunder til tyngre leveranseprosjekter innen utvikling og drift. Vi skiller oss ut blant en del lokale og et par nasjonale leverandører. Sopra Steria er nemlig både lokal, nasjonal og internasjonal, og vi kan dermed trekke på spisskompetansen til noen av Norges og Europas dyktigste fagfolk, sier Alf-Håvard Iversen, leder for infrastrukturområdet i Sopra Steria Trondheim.

Han forteller at Sopra Steria har kunder både i næringslivet og det offentlige i Trøndelag.

Attraktiv arbeidsplass

De siste tre årene har Sopra Steria vunnet Great Place to Work-kåringen «Norges beste arbeidsplass». Konsulentselskapet gjør det også stadig sterkere i Universum-målingen av landets mest attraktive arbeidsplasser for studenter og nyutdannede. Stian Myrland tror sistnevnte har sammenheng med Sopra Sterias økte kjennskap blant NTNU-studenter.

– Her har vi i flere år hatt et tydelig nærvær, og det har vist seg å være en god strategi. Mange ønsker å jobbe hos oss. Vi kan tilby faglig utvikling, spennende prosjekter og stor variasjon i arbeidet, sier han.

Vil vokse riktig

Samtidig som Myrland og Iversen ser for seg videre vekst, understreker begge at målet ikke er å vokse til enhver pris.

– Våre medarbeidere gleder seg til å komme på jobb, selv en tidlig mandagsmorgen. Dette miljøet vil vi beholde og bygge videre på. Derfor må vi vokse riktig, med de rette folkene. De som vil jobbe hos oss må ha kompetansen på plass, kunne jobbe selvstendig og bidra til et positivt arbeidsmiljø, sier Iversen. 

 

Bildetekst: FLYTTER INN I PLUSSHUS. Sopra Sterias 70 medarbeidere i Trondheim er på plass i plusshuset Powerhouse Brattørkaia.

Tags :

Vil du vite mer?