Datasenter

Datasenteret er kjernen for IT-infrastruktur og grunnfundamentet for øvrige IT-tjenester.

Et sikkert, robust og fleksibelt datasenter er derfor kritisk for enhver virksomhet, samtidig som det er viktig å benytte den løsningen som er mest riktig for virksomhetens behov.

Gjennom vår ende-til-ende kompetanse på datasenterløsninger, har Sopra Steria mulighet til å levere alle former for skyløsninger, samt konvergert infrastruktur. Alt skreddersydd og tilpasset virksomhetens forretningsmål.

Ende-til-ende-kompetanse

Vi i Sopra Steria har lang erfaring med design og implementering av datasenterløsninger for virtualisering og Private Cloud, samt evaluering og migrering til løsninger basert på Public Cloud. Kompetanseområdet omfatter løsninger for produksjon av IT-tjenester i private eller offentlige skyer med bruk av virtualiseringsteknologi for å sikre fleksibel produksjon.

Et viktig fokusområde for et kostnadseffektivt datasenter er å automatisere leveranse av tjenester for å sikre lave drifts- og etableringskostnader, helst med selvbetjening for brukeren. Dette krever god prosessforståelse kombinert med bred arkitektur- og teknologikompetanse.

Konvergert infrastruktur

Konvergert infrastruktur har som mål å forenkle IT, samt bidra til lavere kostnader. Essensen i konvergerte løsninger er å kombinere server, lagring og nettverk i en enhet. Systemene gir en ressurs “pool”-løsning, en forenklet administrasjon og raskere utrulling. I tillegg blir de samlede anskaffelseskostnadene lavere, og driften forenkles betraktelig.

De mest sentrale fordelene med konvergert infrastruktur er:

  • Enkel, rask installasjon og administrasjon
  • Smidighet for å understøtte forretningsbehovene raskere
  • Enkel og rask utrulling av virtuelle maskiner
  • Skalerbarhet
  • Automatisering
  • Innebygget høytilgjengelighet og failover

 

Hvorfor velge oss?

Sopra Steria har det ledende konsulentmiljøet i Norge med et bredt fokus på datasenterløsninger, og dette er et av våre kjerneområder. Vår styrke er at vi har både dybde- og breddekompetanse, god kapasitet, og lang erfaring fra både private- og offentlige virksomheter.

Vil du vite mer?

atle_ronningen_120x120Atle Rønningen

Director, Infrastructure Management
Tlf: +47 976 13 183
E-post: atle.ronningen@soprasteria.com