Vi er Norges beste arbeidsplass, og nå søker vi flere dyktige medarbeidere.

Jobben er en viktig del av livet. For å gjøre gode valg bør du først og fremst tenke over hva du egentlig vil ha ut av livet og jobben:

  • Vil du jobbe med noen av Norges mest spennende og prestisjetunge prosjekter innen teknologi?
  • Vil du ha en karriere der du kan utvikle alle dine talenter – både faglig og personlig?
  • Vil du bli en del av et kompetansemiljø der tverrfaglig kunnskapsdeling og utvikling er sentralt, samtidig som du har det gøy på jobb?

Svarer du «ja» på en eller flere av disse spørsmålene bør du absolutt vurdere en karriere i Sopra Steria. Se våre ledige stillinger.

Velger du oss blir du en del av et selskap med 2300 medarbeidere i Skandinavia, og med 45 000 medarbeidere totalt i 25 forskjellige land. Sammen støtter vi mange av de systemene, tjenestene og prosessene som får dagens digitale verden til å gå rundt. Vi gir deg muligheten til å jobbe med det som berører livene til millioner av mennesker over hele kloden hver eneste dag!

Great Place to Work

Det er en grunn til at vi for tredje år på rad er kåret til Norges beste arbeidsplass av den uavhengige organisasjonen Great Place to Work. Som kunnskapsbedrift er Sopra Steria helt avhengig av å være en arbeidsplass som tiltrekker seg de flinkeste menneskene, holder på dem og utvikler dem videre i deres karriere. Vi i Sopra Steria tror på en vinn-vinn-situasjon der både bedriften og de ansatte forventer mye av hverandre og får mye igjen.  Les mer om kåringen og hvorfor vi tror at våre medarbeidere trives så godt hos oss.

Utvikling

Hva er du god på? Hva vil du lære mer om? Vi tror at både faglig og personlig utvikling er viktig for at du skal trives. Hos oss er læring og utvikling ingen tilfeldighet. Vi har satt det hele i system gjennom kursprogram, sertifiseringer, faggrupper og personlig veiledning.

Den gode starten

Fra den dagen du begynner din karriere i Sopra Steria vil du bli tatt godt vare på. For å gi deg en god start vil vi gjøre det beste for at du skal bli kjent med selskapet og kulturen vår gjennom vårt introduksjonsprogram. Som nyutdannede vil du også delta i det ni måneder lange graduate-programmet vårt 

Utvikling satt i system

Hos oss er læring og utvikling veldig viktig. Vi har derfor satt det i system og ikke overlatt noe til tilfeldighetene. Alle medarbeidere får mulighet til å ta en rekke kurs, og tilbudet omfatter alt fra korte kurs til videreutdanning på universitets- og høyskolenivå. Egne sertifiseringsprogram med incentivordninger gjør det også lønnsomt å sertifisere seg.

Flere karriereveier

Som konsulent i Sopra Steria har du mulighet til å velge mellom mange spennende karriereveier. Du vil få anledning til å prøve deg på flere prosjekter, områder og oppgaver. Har du for eksempel lyst til å jobbe som utvikler, arkitekt, prosjektleder eller rådgiver? Ja, da har vi et eget karriereløp skreddersydd for dette. Det er selvfølgelig fullt mulig å endre retning underveis - vi vet at livet går i faser.

Karriereprogram for unge ansatte

Alle nyutdannede får en spesialoppfølging som består av et såkalt graduate-program – et kurs-opplegg over ni måneder. Du blir fast ansatt fra dag en, og programmet gir deltakerne raskt innsikt i hvordan vi i Sopra Steria jobber og tenker, samt mulighet til å bygge nettverk og være med på en rekke sosiale samlinger. 

På vår Facebook-side for graduate-programmet forteller våre graduates om det faglige og sosiale livet i Sopra Steria, slik at du som student kan få et unikt innblikk, og kanskje gi mersmak, til hvordan arbeidshverdagen deres er. 

Power of Sharing

I Sopra Steria er vi opptatt av deling i alt vi gjør. Når vi snakker om Power of Sharing-filosofien betyr det at vi er glad i, og flinke til, å dele med hverandre internt. Vi er også opptatt av å gjøre kundene våre bedre ved å dele vår kompetanse med dem. Vi deler også med samfunnet gjennom våre mange CSR-prosjekter i Norge, Europa og India.