Kollegaer i møte_1560x515

Sterk kultur

"Power of sharing"

 

Sopra Steria ønsker å være det beste konsulentselskapet for de beste konsulentene.

  • Vi mener at for å være det beste selskapet må vi ha stor takhøyde for forskjellighet. Fordi mennesker med ulik kjønn, alder, kulturell bakgrunn, legning og tro styrker den samlede kompetansen vår, og gjør oss i stand til å kommunisere godt med kundene våre og hverandre. Se vår mangfoldspolicy.
  • Vi har også et kvinnenettverk "Women at Sopra Steria" (WASS) som skal inspirere kvinner til å ta lederskap, øke synligheten for kvinnene i selskapet og tiltrekke flere talentfulle kvinner.
  • Vi er opptatt av å bygge og vedlikeholde en sterk internkultur som oppfordrer til deling og engasjement, samt faglig og personlig utvikling.
  • Vi liker å dele. Og det fine med gode ideer, kloke tanker og geniale løsninger er at de ikke mister sin verdi av å bli delt. Vi deler derfor med kollegaer, kunder og samfunnet for øvrig, og gjør hverandre litt klokere, litt flinkere og stadig bedre. Dessuten heier vi på hverandre. Sammen får vi til så veldig mye mer enn hver for oss.

Vi kaller det «The Power of Sharing».

 

 

Ingen er bare det du ser

Se video

Dette er godene du får

Vi har blant annet:

  • Gode forsikrings- og pensjonsordninger, blant annet privat helseforsikring.
  • En ekstra ferieuke (til sammen seks uker ferie i året).
  • Tilgang på bedriftshytter.
  • Bidrag til og rabatt på medlemskap hos utvalgte treningssentre.
  • Faggrupper og sosiale grupper.

Men det er mer

Vi tror likevel ikke at det er alle godene som gjør at vi har blitt kåret til Norges beste arbeidsplass fire år på rad. Hemmeligheten er god arbeidskultur, stor takhøyde, deling, dialog og ledelse bygget på tillit. Vi tror at mange av de flinkeste fagpersonene vil jobbe hos oss, fordi vi stadig utvikler oss, og at vi har mange samfunnsnyttige prosjekter. Så ta gjerne kontakt for en prat eller se våre ledige stillinger.

 

Vi måler trivsel for en god kultur

Gjennom Great Place to Work-undersøkelsen måles hvert år over 500 norske virksomheter basert på anonyme besvarelser fra sine medarbeidere. De får presentert omfattende rapporter basert på resultatene, og kan virkelig ta pulsen på kulturen og tilfredsheten i selskapet.

Dette handler ikke om å vinne tittelen Norges beste arbeidsplass. Det handler om å få en bekreftelse på at kulturen som finnes i vårt selskap er unik, og at det gjennomgående arbeidet med å forbedre oss faktisk fungerer.

Denne kulturen bidrar til at vi har det godt på jobb, til tross for tøffe tider, som det siste året. Denne kulturen er vi stolt av!

Samfunnsbidrag

Sopra Steria har vi satt oss mål og ambisjoner på vegne av samfunnet, kundene våre og medarbeiderne våre, basert på tre pilarer som er viktige for oss; Kunnskap, samarbeid og samfunnsbidrag.

Når vi sier samfunnsbidrag, mener vi at vi legger ned innsats, utfordrer oss selv og legger inn et ekstra gir, fordi vi ser at de løsningene vi utvikler bidrar til et en bedre hverdag for folk flest. Det er ikke teknologien i seg selv som er spennende, men verdien den skaper. Dette er det som driver oss til å gjøre vårt beste, hver dag. Kundereferansene våre (link til prosjekter) er noe av det som gjør at vi tiltrekker oss de dyktigste folkene, og som gjør at vi får tilliten til å ta del i enda flere spennende og samfunnskritiske prosjekter.