Stor bærekraftsrangering: Sopra Steria i toppsjiktet

| minutter å lese

Sopra Steria er kåret til «best i klassen» i Europa på konsulenttjenester innen bærekraft.

«PAC Innovation Radar» står bak kåringen, som vurderer IT-service- og programvareselskaper over hele Europa. Sopra Steria er kåret som best i klassen innen bærekraftsrelaterte konsulenttjenester.

– Dette gjør oss stolte, og vi vil fortsette å kjempe for en bærekraftig, digital utvikling. Det er avgjørende at digitalisering og grønn omstilling går hånd i hånd, sier administrerende direktør i Sopra Steria, Kjell Rusti.

– Denne anerkjennelsen fra PAC Innovation Radar bekrefter at vi er i toppsjiktet innen innovasjon, bærekraft og digitalisering.

Markedet vil ha dobbel omstilling

Rangeringen bygger på at Sopra Steria har markert seg positivt ved å ha

  • påvirket grønn omstilling i hele Europa
  • et internasjonal ende-til-ende tjenestetilbud
  • tverrfaglig kompetanse
  • intelligente verktøy, modeller og rammeverk
  • betydelige og viktige referanser

Sopra Steria har de siste årene tatt en rekke grep for å bli en enda sterkere partner for sine kunder innen bærekraftsaspektet. I 2022 ble blant annet Footprint, et selskap bestående av noen av Norges fremste rådgivere innen bærekraft og grønn omstilling, en del av Sopra Steria. Det har akselerert tjenestetilbudet betraktelig.

– Vi ser at markedet har behov for det vi kaller «dobbel omstilling». Det vil si at de skal dekke ESG-spekteret, med spesielt fokus på grønn omstilling, samtidig som de skal gjøre virksomheten digital. Vi har ledende ekspertise innen begge felt, og dette gjør oss unike i markedet, sier Rusti.

Blant de best posisjonerte

PAC Innovation Radar bekrefter det Rusti sier, da de skriver i sin begrunnelse fra rangeringen at selskaper som utvikler digitale løsninger spiller en sentral rolle i avkarboniseringen av hele økonomien.

Dina Capelle, senior markedsanalytiker i PAC, sier at Sopra Steria nå er svært godt posisjonert:

– Ved å være rangert som "Best in class", er Sopra Steria blant de best posisjonerte til å hjelpe europeiske selskaper. Det vil minske kundenes miljøpåvirkning og integrere en bærekraftig utvikling i driftsmodellene deres. 

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia