Sopra Steria på pallen i gjev arbeidsgiverkåring

| minutter å lese

Verdens største uavhengige HR-undersøkelse kårer Sopra Steria til den tredje mest attraktive arbeidsgiveren i Norge, etter Aker BP og NRK. 

Kåringen er nylig gjennomført i Norge for tredje gang.

– Dette er første gang Sopra Steria er med i undersøkelsen, og de kommer helt opp på tredjeplass. Det er imponerende. I tillegg er de klart best i sin bransje og er landets beste arbeidsplass for teknologer, sier markedssjef Christian Børresen i Randstad Norway.


– Motiverende anerkjennelse

Rapporten Randstad Employer Brand Research 2021 ble lagt fram under et digitalt arrangement torsdag 27. mai. Undersøkelsen gjøres for 21. gang globalt og for tredje gang i Norge. Det er først i år at Sopra Steria, med sine over 2000 ansatte, er med. Undersøkelsen bygger på resultatene fra intervjuer med 4000 norske arbeidstakere. Disse har svart på hva de synes om de 75 største private bedriftene i landet.

Solfrid Skilbrigt, som er HR- og strategidirektør i Sopra Steria, er både stolt og ydmyk over resultatet av kåringen.

– Dette er en veldig hyggelig og motiverende anerkjennelse, og vi er takknemlige for den. Jeg ser på prisen som en bekreftelse på at vi gjør mye riktig med å kontinuerlig forbedre oss på å være den beste arbeidsplassen for de flinkeste konsulentene, sier hun.

 

Aldri i mål på arbeidsmiljø

I undersøkelsen scorer Sopra Steria jevnt over høyt i alle kategoriene, men utmerker seg særlig når det kommer til arbeidsmiljø. Skilbrigt trekker fram dyktige og engasjerte medarbeidere, sterke og rause fagmiljøer, og tydelige, tilpasningsdyktige ledere som viktige faktorer for Sopra Sterias suksess. 

– Vi må aldri tenke at vi er i mål. Vi bruker mye tid på å lytte til tilbakemeldinger fra de ansatte, slik at vi finner ut hvordan vi sammen kan bygge et best mulig arbeidsmiljø både faglig og sosialt, sier hun. 

Tidligere denne måneden ble Sopra Steria kåret til Norges beste arbeidsplass av Great Place To Work. Dette er femte år på rad at Sopra Steria vinner denne kåringen. 

Randstad Employer Brand Research er verdens største uavhengige HR-undersøkelse, og dette er tredje gang den gjennomføres i Norge.

 

Bildetekst:

Adm.dir Kjell Rusti (i midten) i Sopra Steria er stolt av at selskapet har blitt kåret til Norges tredje mest attraktive arbeidsgiver.

 

Kontaktpersoner:

  • Randstad Norway, marketing manager Christian Børresen, mobil 992 62 869
  • Sopra Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616 

Om undersøkelsen

Randstad Employer Brand Research er verdens største uavhengige HR-undersøkelse. Den er blitt gjennomført internasjonalt i 20 år, og dekker nå 32 land. I Norge gjennomføres den i år for tredje gang, i samarbeid med TNS Kantar. 4000 nordmenn mellom 18 og 65 år er intervjuet om deres inntrykk av utvalgte private selskaper og om andre spørsmål knyttet til arbeidsliv, som forventninger til lønn, motivasjon for å bytte jobb, forskjell på kjønn og andre spørsmål knyttet til arbeidsliv og employer branding. Respondentene er jevnt fordelt i forhold til demografi, og utgjør et tverrsnitt av Norges befolkning. Selskapene som er undersøkt er de største og mest kjente virksomhetene i landet, fordelt på flere bransjer. Ingen av selskapene som er undersøkt er blitt forespurt om å delta, undersøkelsen er uavhengig.

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia