NRK velger Sopra Steria som digital partner

| minutter å lese

 

Sopra Steria får totalansvar for IT-brukerstøtte og klienthåndtering i NRK de nærmeste fem årene.

Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria, er storfornøyd med NRK-kontrakten. 

– Selv i utfordrende tider er vi ute i markedet og sikrer oss prestisjetunge oppdrag. Vi er veldig stolte over at NRK valgte oss. Nå ser vi fram til å gjøre vårt aller beste for å hjelpe NRK med å løse sin viktige samfunnsoppgave som rikskringkaster, sier han. 

Skal være aktiv partner

Han forteller at Sopra Steria skal ta en ledende og proaktiv rolle ovenfor både NRK, underleverandører og tredjeparter knyttet til IT-brukerstøtte samt PC- og mobiltelefonhåndtering. Sopra Steria skal ta i bruk RightExperience, som er selskapets standardiserte konsept for sluttbrukertjenester.

– Vi har investert vesentlig i utviklingen av disse og andre driftstjenester, som skydrift (RightCloud) og sikkerhet (RightSecurity) siste årene, og ser fram til å kunne tilby tjenestekatalogen vår til NRK, fortsetter Rusti.

Avtalen gjelder i første omgang for tre år med mulighet for løpende årlige forlengelser og dekker alt fra å være kontaktpunkt og førstelinjesupport på IT, til å håndtere drift, sikkerhet, hendelseshåndtering og avhending av 9100 PC- og Mac-klienter og 4100 mobiltelefoner.

– Overbevisende tilbud

– Sopra Steria viste god forståelse for NRKs beredskapsoppdrag som allmennkringkaster, og overbeviste blant annet innen klientsikkerhet og driftsrutiner, sier Heidrun Reisæter, som er teknologidirektør i NRK. 

Avtalen understøtter NRKs strategiske beslutning om å forenkle egen virksomhet gjennom kjøp av standardiserte tjenester.
Alle medarbeiderne som jobber med brukerstøtte i NRK får muligheten til å bli med over til Sopra Steria.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og administrerende direktør i Sopra Steria Kjell Rusti
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og administrerende direktør i Sopra Steria Kjell Rusti (Foto: Sopra Steria)

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia