Hege D. Olsnes er ny leder for Sopra Steria Business Consulting

| minutter å lese

Hege D. Olsnes er ny leder for forretningsrådgivning i Sopra Steria. Olsnes vil med det også få plass i den norske og skandinaviske konsernledelsen.

Olsnes, som opprinnelig er fra Stavanger, er en erfaren leder med bakgrunn fra olje- og gassindustrien, bank, finans og ledelsesrådgivning. Hun er rekruttert fra internt i organisasjonen, som leder for Business Consulting i Sopra Steria Stavanger, og kjenner dermed virksomheten godt. Med det står hun svært godt rustet til å ta Sopra Sterias satsning innen forretningsrådgivning inn i fremtiden: 

– Jeg har vært en del av lederteamet til Business Consulting i tre år og vet hvor vi står og har vært med å definere visjon og mål. Jeg slipper å sette meg inn i "businessen" og nåsituasjon - det gir meg en trygghet. Jeg har forståelse for hva som skal til, og så er jeg så heldig at jeg får med meg hele den eksisterende ledergruppen, slik at vi sammen kan fortsette det arbeidet vi har startet på, sier hun og fortsetter: 

- Dette er en oppgave jeg gleder meg veldig til å ta fatt på! Fokus på menneskene noe av det aller viktigste for meg.

– Skal bli enda tydeligere

Olsnes har en klar ambisjon om å tydeliggjøre Sopra Steria som et ledende rådgiverselskap. Sopra Steria har gjort spennende investeringer, blant annet med oppkjøpet av klimarådgivningsselskapet Footprint i fjor, og har hatt stor vekst. Nå teller avdelingen mer enn 350 dyktige forretningsrådgivere. 

Det ønsker vi nå å få full effekt av for hele selskapet. Det betyr at vi skal bli enda tydeligere på hvorfor våre kunder og nye kunder skal velge oss - og vise frem totaliteten av kompetanse som de får tilgang på ved å velge både forretningsrådgivere og konsulenter fra Sopra Steria, sier Olsnes.   

Som leder er hun menneskeorientert, og mener at trivsel og prestasjon går hånd i hånd. 

– De som trives presterer, og de som presterer trives. Derfor er fokus på menneskene noe av det aller viktigste for meg. Da er jeg opptatt av at vi bruker folkene våre riktig og på det de er best på - da får kundene våre de aller beste leveransene, sier Olsnes. 

Store forventninger

Administrerende direktør i Sopra Steria, Kjell Rusti, har store forventninger til den videre utviklingen av Business Consulting under Olsnes’ ledelse. 

– Vi skal fortsatt ha ambisjonen om å være et ledende forretningsrådgivermiljø i Norge – nå med Hege i spissen. Hun har allerede gjort en formidabel jobb med å utvikle forretningsenheten i Stavanger, sier han. 

Lillian Røstad, som tidligere ledet avdelingen, har blitt administrerende direktør for forsknings- og innovasjonsselskapet Simula Research Laboratory AS. 

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia