ERP: Til glede eller besvær for IT-budsjettet

av Telmo Pereira - Leder SAP
| minutter å lese

Tviholder du på det gamle ERP-systemet? Da er det på tide å gi slipp. 

Smidighet, innovasjon og effektivitet er ikke bare fordeler, men nødvendigheter for å drive en fremtidsrettet virksomhet i 2024. For å lykkes med det, må selve ryggraden være på plass. Og hva er så denne ryggraden? Jo, programvaresystemet SaaS (Software as a service) ERP. Den har vært på plass i mange år, men det er på tide å bytte den ut. Hvorfor nå, spør du kanskje? Her er de fire viktigste grunnene.  

Gamle systemer takker for seg. Du kan spare penger! 

Mange eldre ERP-systemer som Visma Global, SAP ECC og MS Dynamics Navision nærmer seg slutten av sin levetid. Derfor står bedrifter overfor et kritisk veivalg. Studier viser at mange virksomheter bruker opptil 70 % av IT-budsjettet for å holde lyset på, og en god del av dette går til å holde gamle ERP-systemer i gang. Å velge en ren skybasert ERP-løsning representerer ikke bare en teknisk oppgradering, men en gylden mulighet for vekst, innovasjon, og smartere forvaltning av økonomiske ressurser. 

Opplev innovasjon ved fingertuppene 

Forestill deg å utnytte kraften av kunstig intelligens for å strømlinjeforme operasjonene dine. Med en SaaS ERP-løsning som integrerer avanserte teknologier som Generativ AI, gjør det oppgaver som dataanalyse og beslutningstaking raskere og mer nøyaktig. Disse egenskapene er hovedsakelig tilgjengelige i skybaserte ERP-løsninger fra de store leverandørene som SAP, Oracle og Microsoft, som investerer milliarder av dollar hvert år for å fortsette å levere den nyeste og beste teknologien innenfor sine skybaserte ERP-løsninger. Denne kontinuerlige integrasjonen av teknologi og muligheter i et SaaS ERP, gjør det ikke bare mulig å opprettholde et konkurransefortrinn, men gir også nye muligheter for effektivitet og vekst.  

Unngå å bli taper i talentgapet 

Å finne riktig ekspertise for å vedlikeholde og oppdatere eldre systemer blir stadig vanskeligere. SaaS ERP-leverandører tilbyr kontinuerlige oppdateringer, med mindre behov for egen ekspertise. Denne endringen kan hjelpe bedrifter med å navigere talentgapet, og sikre at de har tilgang til de ferdighetene som er nødvendige for best mulig systemhåndtering. Ved å flytte ERP-systemet til skyen nå, øker også sjansen for at virksomheten henger med i fremtidens transformasjonsprosjekter.  

Få mye mer fleksibilitet  

Skybaserte ERP-systemer tilbyr et nytt nivå av skalerbarhet og fleksibilitet. Dette er avgjørende for bedrifter som vil tilpasse seg raskt til markedsendringer, regulatoriske krav eller global ekspansjon. Med en SaaS-modell blir skalering av bedriftsoperasjoner lettere å håndtere, billigere og mindre ressurskrevende. 

Og til slutt. Overgangen til et SaaS ERP-system i 2024 handler om mer enn bare en teknologisk oppgradering. Det er et strategisk grep for å oppnå større smidighet, innovasjon og bærekraftig vekst. For virksomheter som ønsker å ligge foran kurven, er derfor tiden inne for å omfavne ERP-teknologiens fremtid. 2023 viste seg som et rekordår for antall virksomheter som tok steget til SaaS ERP. For de som ikke har gjort det ennå, er 2024 året. Om ikke risikerer du å miste en gyllen mulighet. 

 

Innlegget ble først publisert i Computerworld 28. februar 2024. 

Search

Se alle blogginnleggene våre