Gullfunn: Snarrådig hjelp med ytelsestest

| minutter å lese

Kundens situasjon: Behov for ytelsestest

Black Friday er blitt en av de viktigste handledagene innen retail. For Gullfunn AS er dette startskuddet for julehandelen og årets viktigste handlemåned. Da nettsiden dagen før den store dagen hadde begynte å henge i forbindelse med økt trafikk, gikk alle varsellamper på. Brukerne ble kastet ut og løsningen hang. Uten nettsiden spøkte det for både omsetning i nettbutikken og i de fysiske butikkene.

Ettersom vi i Sopra Steria jobbet med Gullfunn AS over en periode ble vi spurt om vi kunne hjelpe deres driftsleverandør med å løse problemene. Vi tok utfordringen på strak arm, og fredag morgenen var ytelsestestteamet på plass hos driftsleverandøren.

Hvilken verdi skapte det?

I løpet av kort tid hos ble det satt opp en ytelsestestløsning og det ble simulert last. Allerede i løpet av en time var den første flaskehalsen i systemet løst. Teamet fra Sopra Steria jobbet tett med driftsleverandøren – vi var i stand til å peke nøyaktig på hvor hindrene lå, og utviklerne hos driftsleverandøren rettet fortløpende. Både antall samtidige brukere og responstid ble fikset i en fei, og nettløsningene kom gjennom dagen uten ytterligere problemer. Fra at det hele så ganske håpløst ut, så nådde Gullfunn AS sine budsjetter og var videre rigget for å komme seg gjennom resten av julehandelen.
  

- Vi må få rette en stor takk til Sopra Steria og deres snarrådige hjelp. Black Friday kunne endt opp med totalt kollaps på nett om vi ikke hadde fått hjelp fra en meget kompetent konsulent fra Sopra Steria. Takk for kjapp respons og veldig god hjelp.

Aida Breidvik Gundersen - Daglig leder/CEO Gullfunn AS

Hva bidro vi med?

Gjennom vår ytelsestesttjeneste har vi kompetanse, erfaring og verktøy til å gjennomføre ytelsestester og monitorering med en høy grad av nøyaktighet. Resultatene av dette er ikke bare en tommel opp eller ned på om ytelsen er god, men en nøyaktig beskrivelse av hvor utfordringen ligger og hva problemet er. En stor fordel med tjenesten er at vi stiller med alt som trengs av sertifikater og lisenser, dette betyr at vi meget raskt kan levere verdi til kundene.

Fakta

Gullfunn AS består av gullsmedkjedene Gullfunn og Juvelen, og er en av Norges største gullsmedkjeder med 53 butikker over hele landet. De har også nettbutikken gullfunn.no og juvelen.no. Gullfunn AS er i likhet med resten av retailbransjen midt i en omfattende omstilling, der digitale løsninger i kombinasjon med butikk blir viktigere og viktigere. Gode nettløsninger er derfor nå en av de viktigste kanalene for å nå kundene, med større krav til brukervennlighet og tilgjengelighet. 

Gullfunn butikklokale

Jennifer Blechar

Jennifer Blechar

Direktør - Test og kvalitet

Se alle prosjektene til Sopra Steria

Se alle