Lynkurs, Oslo | Hvordan lykkes med mangfoldsledelse

False

  • Dato: torsdag 10 oktober, 2019
  • Sted: Biskop Gunnerus' gate 14, Oslo
  • Tid: kl. 08:30 til kl. 11:00

 Tre konsulenter fra Sopra Steria

At mangfold på arbeidsplassen har positiv effekt på bunnlinjen, er etter hvert blitt en etablert sannhet, men hvordan lykkes man med å skape en mangfoldig arbeidsplass i praksis?

Meld deg på dette lynkurset

Kvinner er fremdeles er sterkt underrepresentert i ledelsen av norske bedrifter og kompetente mennesker som er nye i Norge sliter med å få jobb. Undersøkelser viser også at personer som ellers er åpne om sin seksuelle legning, ikke føler at det er trygt å være det på arbeidsplassen. Dette er noen av utfordringene vi står overfor. Nå som Norge, som eneste land i verden, har utviklet en standard for ledelse av mangfold, er det enklere å få mangfold på agendaen på toppnivå i virksomheter. 

Sopra Steria vil på dette lynkurset gi deg en introduksjon til standarden for mangfoldsledelse, belyse ulike dimensjoner av mangfold, og vise deg hvilke praktiske grep som kan gjøres i hverdagen for å skape en mangfoldig arbeidsplass.

Velkommen til Lynkurs 10. oktober!

Agenda

 08:30 Frokost og kaffe 
 09:00 Velkommen!
Hilde Solberg Holm, Direktør for samfunnsansvar i Sopra Steria
 09:05 Slik hjelper standarden Ledelsessystemer for mangfold deg med å løfte mangfoldarbeidet opp på CXO nivået.
Marthe Hagberg, Prosjektleder Standard Norge
 09:20 Hvordan jobber Sopra Steria med mangfold?
Hilde Solberg Holm, Direktør for samfunnsansvar i Sopra Steria 
 09:35 Interkulturell kompetanse, hva er det og hvordan kan næringslivet legge til rette for at slik kompetanse blir brukt?
Javad Mushtaq, leder for MAK, sosial entreprenør
 09:55  Pause
 10:15 Slik jobber vi med mangfold i Rema 1000
May Britt Østby, Regionsdirektør i Rema 1000 
 10:35 Derfor har Sopra Steria et Kvinnenettverk i 2019, og slik leder vi det. 
Torunn Gaasemyr og Randi Enger, Ledere for Sopra Sterias interne kvinnenettverk
 10:50 «Rosa kompetanse» - hva er det?
Mathias Holst, FRI, Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold
 11:20 Oppsummering

 

Foredragsholdere

Hilde Solberg Holm
Hilde er Direktør for samfunnsansvar i Sopra Steria. Hilde har i mange år vært en del av Sopra Sterias gruppens internasjonale team for samfunnsansvar, med hovedfokus på mangfold og inkludering. Hun har parallelt jobbet med disse temaene i den norske organisasjonen og blant annet vært initiativtaker til Sopra Sterias interne kvinnenettverk, Sopra Sterias årlige innsamlingsaksjon til selskapets skoleprosjekter i India og selskapets konsept «datakurs for minoritetskvinner». Hun har i dag totalansvar for selskapets strategier for samfunnsansvar, og jobber aktivt med å tilpasse disse strategiene til FNs bærekraftmål.

Marthe Flaskerud Hagberg
Marthe Hagberg er utdannet jurist, og har tidligere jobbet som advokat i privat næringsliv og som seniorrådgiver på direktoratsnivå. Hun jobber nå som prosjektleder i Standard Norge, primært med utvikling av standarder innen jus, økonomi og ledelse.

Javad Mustaq
Javad er leder, sosial entreprenør og strateg med erfaring fra fire kontinenter. Han har et stort engasjement for hvorfor mangfold er en ressurs kan være et konkurransefortrinn. Leder av MAK (Mangfold og Ledelse), Leder av MinMentor (Reduksjon av frafall fra VGS), og tidligere Strategy Manager i Aker Solutions hvor han har jobbet i Malaysia og Brasil. I tillegg er Javad utgående leder for GSO av World Economic Forum, 2017-18 YTILI Fellow av US State Department som 1 av 100 av de fremste unge innovasjonsledere fra Europa, yngste i regjeringens ekspertutvalg rundt EVU med fokus på digitalisering og livslang læring, styremedlem i Econa, Executive Committe og Alumni Advisory Board på Handelshøyskolen m.m. Javad har blitt tildelt mange anerkjennelser og priser for sitt arbeid – nasjonalt og internasjonalt.

May Britt Østby
May Britt har jobbet 18 år i Reitangruppen og vært en del av Narvesen, 7-eleven og nå de siste 6 årene i REMA 1000 som regionsdirektør. Hun praktiserer verdibasert ledelse med toppverdier som Tillit, Respekt, trygghet og Kjærlighet. Hun tror på å bygge store mennesker gjennom tro på enkeltmennesket og finne deres beste sider for å utvikle seg i riktig retning. Hennnes mål er å bli husket som «lederen med det store hjertet», derfor er mangfold viktig for henne.

Mathias Holst
Mathias leder FRIs ( Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold) sin fagavdeling «Rosa kompetanse» og underviser helsepersonell, skoleansatte, næringsliv, politi og påtalemyndighet om hvordan vi kan snakke trygt om kjønn og seksualitet. Målet er å bidra til økt kunnskap om det å være lesbisk, homofil, bifil eller transperson i dagens Norge.

Randi Enger og Torunn Gaasemyr
Torunn og Randi er to av Sopra Sterias mange ildsjeler og rollemodeller som på egen fritid, i tillegg til krevende roller som henholdsvis Collaboration manager og Prosjektleder, legger ned et stort arbeid i å styrke og synliggjøre kvinners plass i Sopra Steria. Sammen med et eget styre, leder de to i dag WASS – Women at Sopra Steria, selskapets interne kvinnenettverk.

Praktisk Informasjon

Dato: Torsdag 10. oktober 2019
Sted: Biskop Gunnerus' gate 14, Oslo
Tid: kl. 08:30 til kl. 11:00

Personvern

Ved å svare ja her samtykker du til at din e-post settes på Sopra Sterias liste over mottakere av nyhetsbrev og informasjon om seminarer/kurs og lignende. Sopra Steria vil ikke bruke e-posten din til andre formål enn å sende deg informasjon. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å sende e-post til lynkurs@soprasteria.com eller ved å melde deg av nyhetsbrevet.

Pris

Alle våre lynkurs er gratis, men om du ønsker faktura for bevertning, ta kontakt med Irene Bruun på ibr@soprasteria.com. Du kan melde deg på helt fram til kursdato så lenge det er ledige plasser.


Hvem kan delta?

Våre lynkurs er svært populære. Derfor tar vi dessverre kun imot påmeldinger fra potensielle og eksisterende forretningsforbindelser og partnere av Sopra Steria.


Ønsker du gratis rådgivning med en av våre seniorkonsulenter?

I etterkant av lynkurset tilbyr vi en times gratis rådgivning med en av våre seniorkonsulenter. Her kan vi diskutere og se etter løsninger på mer konkrete spørsmål og utfordringer du og din organisasjon måtte ha knyttet til temaet på dette lynkurset. Ta kontakt med Irene Bruun på ibr@soprasteria.com for påmelding.

Skreddersydde kurs

Vi spesialtilpasser kurs etter din virksomhets behov og ønsker. Ta kontakt med Irene Bruun på ibr@soprasteria.com.