Sky-guru Marius Sandbu til Sopra Steria

| minutter å lese

Det skulle ikke mye overtalelse til, da sky-guru Marius Sandbu (34) fikk en telefon fra Sopra Steria. Nå er han skyevangelist i Norges største konsulentselskap innen digitalisering.

- Jeg er en skikkelig nerd, ingen tvil om det, sier Sandbu med en latter.

Han satte seg tidlig som mål om å lære noe nytt hver dag, og å lære noe bort hver dag. Det målet han har stått ved. For ni år siden begynte han sin egen blogg for å dele kunnskap, og siden har det gått slag i slag. Hans kompetanse på skytjenester i Norge er uten sidestykke. Blant annet er han blitt rangert som en MVP, Most Valuable Professional innenfor Azure, av Microsoft, hele åtte år på rad.  Samtidig har han også jobbet aktivt med de andre store skyleverandørene.

- Og det har gått til helt uten fullførte studier. Jeg begynte å studere informatikk på Universitetet i Oslo, men fikk tidlig jobb hos universitetet på brukerstøtte, og det tok ikke lang tid før jeg jobbet fulltid. Deretter ble jeg ansvarlig for en rekke av driftsløsningene på universitetet, sier Sandbu.

Vil skape Norges beste skymiljø

Etter UiO fikk han jobb i blant annet Microsoft, før han har jobbet hos flere ulike kompetansebedrifter. De siste årene har han jobbet i TietoEvry, før ferden gikk til Sopra Steria.

- Etter å ha konkurrert mot Sopra Steria i anbudsprosesser i mange år, så ble jeg lei av å tape mot dem i konkurranser, sier Sandbu og ler, før han fortsetter:

- Og jeg fikk en skikkelig motivasjonsboost da de ringte. Det jeg er opptatt av, er å være med på å skape Norges beste skymiljø. Det er vi på god vei til nå! Mange kan levere bredde innen sky, men vi har en helt egen evne til å skape innovasjon – og det er der vår styrke ligger.

34-åringen er svært opptatt av kundeverdi, og at norske virksomheter skal få opp endringstakten:

- Slik det er i dag, så er det mange som ikke klarer å holde tritt. Det er vanskelig å konkurrere. Skyen tilrettelegger for at de skal lykkes i større grad, med større mulighet til å bygge løsninger og innovere uten å måtte bekymre seg for sikkerhet på samme måte som med on-prem-løsninger – blant annet, sier han.

Sandbu mener at rundt fem prosent av norske virksomheter er veldig gode, så det er fortsatt et langt etterslep. 

- Det finnes rett og slett ikke nok kompetanse ute hos kunde ennå. Det ønsker vi å bistå med, sier han.

Sauesanking i Gudbrandsdalen

Fremover ser han derfor frem til å jobbe enda mer med kunderådgivning innen sky, nettopp for å møte disse utfordringene. Han beskriver seg selv som en femåring på julaften, en som har mye energi, og som holder på med mange ting på en gang – og derfor får han også mye til å skje rundt seg. Samtidig som han er dypt nede i teknologiens verden, så har han brukt de siste helgene på sauesanking i Gudbrandsdalen.

- Både jeg og kona er opprinnelig fra Sjoa i Gudbrandsdalen, men har slått oss ned i Brumunddal med to unger og to bikkjer. Derfor passer det perfekt at skya tilrettelegger for å kunne jobbe fra hvor som helst, det gjør at jeg kan være både nerdete teknolog og familiefar i god kombinasjon, avslutter han. 

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia