Marthe Moengen (28) i Sopra Steria er en av Norges fremste tech-kvinner

| minutter å lese

- Jeg elsker faget mitt og heier på at enda flere kvinner skal få øynene opp for hvor gøy det er å jobbe med data og innsikt. Derfor er det veldig stas å få denne utmerkelsen, sier Marthe Moengen som er på listen over Norges topp 50 tech-kvinner.  

Marthe Moengen, fagansvarlig for Data Management i Sopra Steria var et av navnene som ble lest opp da Abelia og ODA-nettverket lanserte listen med Norges 50 fremste tech-kvinner i 2024. Listen ble lansert på selveste kvinnedagen 8. mars og favner alt fra forskere til utviklere og gründere som alle har til felles å være rollemodeller og sentrale personer innenfor sine fagfelt. 

Hun har fagansvaret for Data Management i Sopra Steria, som teller over 60 eksperter. Hun har vært i selskapet i to år, og har allerede satt spor både hos kunder og internt.  

- Teknologien endrer seg hele tiden, og det betyr at det alltid er noe nytt å bryne seg på. I tillegg er det IT som skal til for å endre verden til det bedre – det var dét jeg innså da jeg hoppet inn i IT-verdenen, sier Marthe.  

Ekspert på Fabric 

Marthe har en master i Marin Teknikk med spesialisering innen kyberteknikk fra NTNU. Hun fått den høythengende tittelen Data Platform MVP (Most Valuable Professionals) av Microsoft som én av fire personer i Norge med denne tittelen. I tillegg er hun ledende ekspert på Microsoft Fabric i Norge, og er invitert til Microsofts egen datakonferanse i Las Vegas for å snakke om Fabric. Hun er også grunder av datakonferansen Fabric February, verdens første fysiske Fabric-fokuserte konferanse.  I tillegg har Marthe startet kvinnenettverket WITs (Women in tech) Who Lunch, et lavterskel samlingspunkt hvor kvinner i tech kan møtes for å heie, motivere og inspirere hverandre. 

- Jeg reiser verden rundt og holder foredrag, kurs og presentasjoner om faget mitt. Dessverre er det fortsatt utfordrende å bli tatt seriøst som feminin ung kvinne i denne bransjen – spesielt i utlandet. Jeg gleder meg til vi er der at jeg blir tatt like seriøst selv om jeg kler meg i rosa dressjakke, sier Moengen.  

Truls Vaagan er Marthes leder i Sopra Steria, og mener hun er et godt eksempel på kvinnelige teknologer som lykkes.   

- Først og fremst vil jeg gratulere Marthe med kåringen! Vi er utrolig stolte av å ha henne med på laget. Vi og våre kunder har lenge visst at Marthe er en av de desidert dyktigste personene innen Data og Analyse i Norge, og vi synes dermed det er utrolig stas at hun nå blir anerkjent for dette i hele landet. Håper kåringen inspirerer flere kvinner til å velge IT-bransjen fremover, sier Vaagan.  

I fjor var Lone Bekkeheien, løsningsarkitekt i Sopra Steria (t.v) på listen over Norges Top 50 tech-kvinner. I år delte hun ut pris under arrangementet på Næringslivets Hus, og gratulerte kollega Marthe Moengen med utmerkelsen. 

 

Må løfte fram forbildene i tech 

Listen Norges 50 fremste tech-kvinner skal være med å fremme rollemodeller som inspirerer andre til å velge teknologi som yrkesretning. 

– Selv om listen viser til flere dyktige personer som setter tydelige avtrykk gjennom jobben de gjør, har vi for få kvinnelige teknologer i Norge. Vi trenger rollemodeller som viser vei for andre, og det er nettopp dem vi feirer i dag, sier juryleder og adm.dir. i Abelia, Øystein Søreide. 

Marthe Moengen er enig i at gode forbilder er viktig, men også at mulighetene blir gjort tilgjengelig.  

– En måte å forstå hva som er mulig, er å se til andre gode forbilder. Men dersom forbildene ikke er der, trenger vi gode arbeidsgivere som hjelper de bra damene med å se mulighetene. Der har jeg vært heldig, sier Moengen.  

 

Fakta

Norges 50 fremste tech-kvinner  

Siden 2017 har Abelia og ODA-Nettverk, Nordens ledende nettverk for mangfold i tech kåret Norges 50 fremste tech-kvinner. Formålet med kåringen er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i Norge. Alle som identifiserer seg som kvinne kan kåres, uavhengig av sektor eller rolle. 

 Juryen har lagt vekt på følgende i sin utvelgelse av listen:  

  • Teknologiforståelse
  • Konkrete bidrag og presentasjoner
  • Motivasjon/innsats for mangfold og inkludering i teknologi

 

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia