Vår Energi velger Sopra Steria

| minutter å lese

Sopra Steria skal utvikle og drifte IT-infrastruktur for Vår Energi, den tredje største produsenten av olje og gass på norsk sokkel. – Ekstremt spennende, sier Rolf Erik Svarstad i Sopra Steria. 

– Dette er selvfølgelig stort og viktig, sier Svarstad, som er direktør for energisektoren i Sopra Steria. – Vi blir med dette en innovativ og strategisk teknologipartner for Vår Energi. 

Leveransene vil omfatte alt fra brukerstøtte, innovativ ITIL-basert drift av IT-infrastruktur og prosjekttjenester. Avtalen ble signert rett før jul og gjelder for minst fem år fremover.  

Rolf Erik Svarstad er overbevist om kompetanse var avgjørende for at valget falt på Sopra Steria.  

– Vi har det største fagmiljøet med de beste fagfolkene på feltet. I tillegg har vi lang erfaring i å modernisere IT-infrastruktur i ulike virksomheter. 

  • Vår Energi er den tredje største olje- og gassprodusenten på norsk sokkel etter Equinor og Aker BP. 

  • Selskapet har 950 ansatte og 36 felt i produksjon langs hele norskekysten 

– Vi ser fram til å være med Vår Energi på veien videre. Selskapet blir en av våremest spennende og prioriterte partnere. I tillegg bidrar avtalen til ambisjonen vår om å vokse videre i Stavanger.  

Sopra Sterias regionskontor i Stavanger har i dag 280 medarbeidere. 

 

Bildetekst:
Foran: Sopra Sterias kontrakteier, Rolf Erik Svarstad (til venstre), sammen med Vår Energis kontrakteier Stein Tyldum.
Bak: IT Service Delivery-leder Kjell Skaare-Fatland og TDS & Support Manager Jan Bjarne Tengesdal, som begge har vært involvert i anbudsprosessen.  

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia