Stor avtale med Sykehuspartner: Conscia og Sopra Steria skal modernisere IT-nettverket til Helse Sør-Øst

| minutter å lese

Sykehuspartner HF skal modernisere IT-nettverket for helseforetakene Helse Sør-Øst de nærmeste årene – og det er ledende partnere de nå har valgt til rammeavtalen.  

Det er Conscia, med Sopra Steria som partner, som har signert rammeavtalen med Sykehuspartner HF, Helse Sør-Øst sin tjenesteleverandør innen IKT, prosjekt, logistikk og HR. Conscia er en ledende leverandør av sikre løsninger for sikker IT-infrastruktur og tjenester, og Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering.  

Helse Sør-Øst dekker 57 prosent av landets befolkning og er ansvarlig for driften av 11 helseforetak og spesialhelsetjenester for rundt tre millioner mennesker. Helse Sør-Øst har 81 000 ansatte og en årsomsetningrundt 88,5 milliarder kroner. 

Samfunnskritisk oppgave

- Modernisering av nettverksinfrastrukturen på alle lokasjoner i Helse Sør-Øst er først og fremst en viktig samfunnsoppgave som vi tar på alvor. Vi i Conscia er ydmyke og veldig glade for at vi har blitt valgt som partner for denne viktige oppgaven, og dermed anerkjent for våre leveringsevner innen teknisk ekspertise og 24/7 vedlikehold på Ciscos nettverksinfrastruktur, sier daglig leder i Conscia Norge, Tor Lambrechts. 

Tor Lambrecht
Tor Lambrechts, daglig leder i Conscia Norge

 

For å levere på avtalen har
Conscia inngått partnerskap med Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, Sopra Steria
. Til sammen får de et totalansvar for nettverksløsningene til alle prosjekter og byggeprosjekter, samt utstyr, hardware og vedlikehold av dette.   

Sopra Sterias administrerende direktør, Kjell Rusti, sier at selskapet er stolte av at Sykehuspartner har gitt konstellasjonen tillit:  
 
- Modernisering av nettverk i Helse Sør-Øst er en samfunnskritisk oppgave som Sopra Steria ser frem til å bidra til å gjennomføre, og vi er svært glade for tilliten som er gitt oss. Vi ser også frem til det gode samarbeidet med våre partnere innen dette prosjektet. Det er en unik konstellasjon med markedsledende leverandører innen sine respektive felt, og vi gleder oss til å starte arbeidet, sier han. 

Kjell Rusti 
Administrerende direktør i Sopra Steria, Kjell Rusti

Rammeavtalen er delt inn i tre deler: 

  • Designe og implementere et modernisert og sikkert nettverk for Sykehuspartner på alle lokasjoner i Helse Sør Øst. Dette inkluderer også nye sykehus, som Nye Drammen Sykehus.  

  • Hardware, software og support/vedlikehold til det nye moderniserte nettverket.  

  • Support/vedlikehold eksisterende infrastruktur, med blant annet NetNordic som underleverandør.

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia