Sopra Steria kåret til en av Europas beste virksomheter på klima

| minutter å lese

Den anerkjente avisen Financial Times rangerer Sopra Steria som nummer syv blant de ledende selskapene i Europa, innen miljøprestasjoner.

 – Bærekraftsmål nummer 13, å stoppe klimaendringene, har lenge vært et av våre høyest prioriterte bærekraftsmål, sier administrerende direktør i Sopra Steria Skandinavia, Kjell Rusti, og fortsetter:

– I 2020 satte vi derfor et mål om å oppnå "netto nullutslipp" innen 2028. At Financial Times kårer oss som nummer syv av 400 selskaper i Europa til å ha oppnådd størst reduksjon av våre klimagassutslipp mellom 2015-2020, viser at vi er på riktig vei, sier Rusti.

Selskapet mottar også toppkarakter i klimarangeringen fra organisasjonen Carbon Disclosure Project (CDP) – for fjerde år på rad, og har mottatt platinum plassering, som topp én prosent i verden på EcoVadis bærekraftsrangering.

Miljøprogram

– Etter at Sopra Steria-gruppens internasjonale miljøprogram ble satt i gang for nesten 10 år siden, har våre klimagassutslipp blitt redusert hvert eneste år, sier Rusti, og fortsetter:

– For å nå målet om nettonullutslipp jobber vi med å konstant optimalisere vårt ressursforbruk, sikre en kontinuerlig reduksjon av klimagassutslipp og kompenserer for nødvendig utslipp gjennom investeringer i prosjekter som fjerner og fanger karbon. Sopra Steria Gruppen finansierer også prosjekter som bevarer naturressurser og utvikler fornybar energi, sier Rusti.

Teknologi og digitalisering som virkemiddel

Selv om han er stolt over egne resultater, mener han at Sopra Steria har størst mulighet til å påvirke gjennom arbeidet med kundene;

 – Det viktigste vi gjør for klima, er å skape et mer bærekraftig samfunn sammen med våre kunder. Her er teknologi og digitalisering nøkkelen for å lykkes, sier Rusti.

–Digitalisering og teknologi brukt riktig kan være en katalysator for tiltak som bremser klimaendringene og tap av biologisk mangfold, et verktøy for bedre virksomhetsstyring ved hjelp av effektivisering og optimalisering - og ikke minst en ryggrad i fremtidens sirkulære forretningsmodeller og økonomi, avslutter Rusti.

 

Search

bærekraftstjenester

Lignende innhold

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, og har de siste seks årene blitt rangert som Norges beste arbeidsplass. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med å ta digitalt lederskap. Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid.

Sopra Steria har 47 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 4,7 milliarder i 2021. I Norge sørger 2400 medarbeidere for en årlig omsetning på over 3 milliarder kroner i 2021. Vi har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Drammen, Bergen, Kristiansand, Tromsø, Fredrikstad og Hamar.

 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton

Kristin Blix-Elton

Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia