Gjennombrudd for norsk medtech-selskap i Europa

| minutter å lese

Med CE-godkjenning i boks og en tildeling på nesten 100 millioner kroner fra EU, rigges det norske teknologiselskapet HoloCare for å revolusjonere operasjonssaler på tvers av Europa.

HoloCares løsning er basert på innovativ 3D hologram-teknologi, drevet av AI og maskinlæring. Teknologien gir kirurger mulighet til å forberede operasjoner ved hjelp av hologrammer.

Selskapet mottok nylig CE-godkjennelse for kommersialisering i Europa og Storbritannia, i tillegg til en finansiering på nesten 100 millioner fra EU Horizon-programmet. Dette er en av de største tildelingene til et selskap i Norden på mange år.

– Vi er selvfølgelig veldig stolte og glade for både finansieringen og CE-godkjennelsen, sier Alison Sundset, administrerende direktør i HoloCare AS, og fortsetter:

– CE-godkjennelsen gir grønt lys for kommersialisering av løsningen vår i Europa. Vi er også nesten i mål med FDA-godkjenning fra amerikanske myndigheter, og sikter på kommersialisering i USA i 2024, sier Sundset.

Et paradigmeskifte

Oslo Universitetssykehus har siden start vært samarbeidspartner HoloCare. Kirurg og professor Bjørn Edwin ved Rikshospitalet har bidratt til utviklingen av teknologien, som han mener vil bli nyttig for helsepersonell fremover:

– HoloCare sin 3D-teknologi, representerer et paradigmeskifte innen helsevesenet, ettersom teknologien gir en unik innsikt i pasientens anatomi, sier Edwin og fortsetter:

– I tillegg bidrar teknologien til at kirurgiske team lettere kan samarbeide sammen, noe som potensielt kan forbedre forberedelser av operasjoner og derav pasientresultatene.

Hologram som verktøy for kirurger

Åpner for flere investorer

HoloCare startet som et samarbeid mellom Sopra Steria og Oslo Universitetssykehus. I 2019 mottok prosjektet støtte av forskningsrådet, og selskapet ble etablert som AS med Sopra Steria og Inven2 som aksjonærer.

HR- og strategidirektør i Sopra Steria Skandinavia, Solfrid Skilbrigt, er i dag styreleder i HoloCare AS. Hun forteller at de åpner opp for nye aksjonærer i nær fremtid:

– Både finansieringen fra EU og CE-godkjennelsen vil bidra til å kommersialisere løsningen, men vi ønsker også flere erfarne investorer i nær fremtid. Fremover ser vi spesielt etter investorer som kjenner helsesektoren internasjonalt, og som har kompetanse på å skalere teknologiselskaper globalt, avslutter Skilbrigt.

Bildetekst toppbilde: Administrerende direktør i HoloCare AS Alison Sundset, kirurg og professor ved Rikshospitalet Bjørn Edwin og styreleder i HoloCare AS Solfrid Skilbrigt

Alle
foto: Kristin Jacobsen, Studio Oscar

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia