Sopra Steria - en fullstack-utviklers førstevalg

av Jørgen Opsahl - Utvikler
| minutter å lese

Møt bondesønnen fra Grue på Innlandet som fant veien til Sopra Steria og videreutvikling av kompetansen. – Jeg stortrives på Drammenskontoret. 

Utviklingsmuligheter som graduate i "Accelerate"-programmet hos Sopra Steria 

Etter fullført bachelorgrad innenfor Digital infrastruktur og cybersikkerhet som student ved NTNU Gjøvik var Sopra Steria førstevalget. Dette var selskapet jeg ønsket å starte min karriere som nyutdannet. Etter rekrutteringsprosessen for å bli en del av det toårige graduate-programmet, fikk jeg valget om å tilhøre Oslo- eller Drammenskontoret. Jeg hadde egentlig ikke noe svar på det – men heldigvis, kan jeg si i ettertid – ble løsninga Drammenskontoret!  

Jeg jobber som fullstack-utvikler hos Statens vegvesen. Det betyr at jeg jobber med alt fra knappen du trykker på – til å endre en rad i en database, altså hele løpet. Akkurat nå deltar jeg i et prosjekt for transporttillatelser. Kort fortalt er det et system som tar for seg tillatelser til å drive med gods- og turvogntransport i Norge og EU.  

Hos Statens Vegvesen har jeg også rollen som Security Champion (SC). Denne rollen skal sørge for at vi som team ikke glemmer sikkerhet i det daglige. Sikkerhet og utvikling er de to grenene innenfor IT som jeg syntes er litt ekstra kult.  

Perfekt sted for nyutdannet med interesse for fag 

Som nyutdannet i Sopra Steria er veien bred og har mange mulige veivalg. Videreutvikling av kompetanse er veldig viktig i Sopra Steria, så dette er egentlig det perfekte stedet for en nyutdannet som er interessert i faget. Alle medarbeiderne har tilgang til et nettverk med kollegaer som har kompetanse av høy kvalitet i alle former og som du kan lære mye av.  

Du har også muligheten til å bytte fagområde om du ønsker det. Som nyutdannet er det jo ikke alltid sikkert at du vet helt hva du ønsker å jobbe med. Da har du heldigvis mulighet i Sopra Steria til å prøve noe annet.  

Kombinasjonen av videreutviklingsfokus og de folka jeg jobber med både i Sopra Steria og i Statens Vegvesen, er det jeg er mest fornøyd med i min nåværende stilling.  

I rollen som graduate tror jeg det er veldig viktig med faglig interesse, nysgjerrighet og det å være villig til å lære. I Sopra Steria har vi eksperter innenfor mange ulike fagområder, og derfor en stor bredde i bakgrunn. Vi har sterke og store fagmiljøer med dyktige fageksperter. Vi har for eksempel et utviklermiljø som består av flere hundre dedikerte fagfolk, og uansett hvilket kontor du tilhører, så har du alle disse kollegaene i ryggen. 

Varm velkomst på Drammenskontoret 

Sopra Steria har mange fine kontorer i Norge og i utlandet. Da kan det bli litt vanskelig å velge, men jeg er veldig fornøyd med å tilhøre et mindre kontormiljø i Drammen – det er lett å bli kjent med folk og du blir tatt imot med åpne armer av en herlig gjeng! 

Vi møtes på flere sosiale happenings, som for eksempel Ælvebadstu, Padel, FIFA-turnering og diverse pop-up-kos – da snakker vi kaffebarista, strekk og smil, kebabfredag med egen app for bab-rating, eller sjokkisfredag om det frister mer. Dette er det jo selvsagt frivillig å være med på.  

Ettersom det er god togforbindelse mellom Drammen og Oslo, har folka på kontoret også enkel tilgang til aktiviteter og tilbud som styres fra hovedkontoret – så vel som lokale arrangement og aktiviteter som styres lokal fra Drammenskontoret. 

«Drømmen er Drammen!» som folk sier her i regionen

Search

Se alle blogginnleggene våre