Full fart fra dag én på Norges beste arbeidsplass!

av Stian Stangborli - Konsulent
| minutter å lese

For to år siden signerte jeg kontrakt med en bedrift jeg hadde hørt mye bra om, og her er noen av grunnene til at dette er et av de beste valgene jeg har tatt.

Når du kommer rett fra skolebenken og skal inn i det som er din aller første fulltidsjobb, er du både forventningsfull og spent. Jeg hadde forventninger om en arbeidsgiver som er god på teknologi, er fremoverlent og som har et godt arbeidsmiljø. I tillegg ønsket jeg en arbeidsgiver som legger til rette for personlig og faglig utvikling, hvor jeg får bidra til en positiv forskjell for samfunnet. Sopra Steria har virkelig levd opp til disse forventningene! 

Mer enn en arbeidsplass 

Sopra Steria har med god grunn blitt kåret til Norges beste arbeidsplass flere år på rad. Hver dag på kontoret treffer jeg positive, vennlige og engasjerte kolleger som genuint bryr seg, og som utgjør den store forskjellen for arbeidshverdagen min. I tillegg til et sterkt faglig miljø, har vi også en rekke tilbud med sosiale grupper og fritidsaktiviteter. Her har du virkelig muligheter for å lære deg mye nytt!

Faglig påfyll: Hvert år blir det arrangert flere interne og eksterne kurs, i tillegg til at vi har gode muligheter for å ta ulike sertifiseringer. Vi har også flere faggrupper som fordyper seg i ulik teknologi, så her har du alle forutsetninger på plass for kompetanseheving.

Sosiale aktiviteter: Ønsker du å være med på hyttetur til Hovden for å teste nye ski? Trenger du inspirasjon til nye matretter, eller drømmer du om å få din første laks på fluestang? Vi har en stor variasjon av sosiale grupper og fritidstilbud du kan engasjere deg i. Dersom du kan tenke seg å starte en ny gruppe, kan du også søke om midler til dette.

Vi har flere arrangementer i løpet av et år, for eksempel:

  • Månedlige GetTogethers med mat og mingling for alle medarbeidere
  • Fagdager som Rubiks og seminarer som Lynskarp
  • Avdelingsturer med faglig og sosialt påfyll
  • The Challenge – en intern innsamlingsaksjon til støtte for veldedige formål

Hos oss har du med andre ord uendelig mange muligheter for å engasjere deg i mye forskjellig! 

Sosialt på festival etter fagdagen Rubiks.


Gå sammen. Nå lenger. 

Som nyutdannet ble jeg en del av Sopra Steria sitt kompetanseutviklingsprogram, Accelerate. Programmet gir graduates grunnleggende kompetanse og forutsetninger for å lykkes best mulig som konsulent. Du får også et faglig- og sosialt nettverk som du tar med deg videre i karrieren. Kullet mitt bestod av nesten 200 nyansatte, fordelt på ulike kontorer rundt om i Norge. Felles for denne gjengen er at vi har en stor interesse for teknologi og utstråler mye positiv energi.

Det første året ble det arrangert tre samlinger, hvor temaene var teamarbeid, innovasjon og prosjektarbeid. Samlingene ble arrangert på Norefjell, i Oslo og i Hemsedal. Her var det ikke bare det faglige som ga en stor gevinst, men det dannet også et unikt grunnlag for å bli godt kjent på tvers av hele kullet vårt. Dette tror jeg alle har hatt stor nytte av.

Etter graduate-året ble vi invitert inn i år to av kompetanseutviklingsprogrammet, og har allerede gjennomført en samling med temaet selvledelse. 

Men Accelerate-programmet er ikke bare selve samlingene. Etter kun én måned med introduksjonsdager og opplæring, skulle jeg ut i mitt første kundeoppdrag. Dette gir nye impulser og muligheter for å bidra til forbedring, men det kan også by på utfordringer. Som prosjektleder bruker man gjerne tidligere erfaringer for å fylle rollen på best mulig måte, men uten erfaringer fra andre prosjekter er verktøykassen ennå ikke fylt opp. Da er det viktig å ha gode støttespillere og et team som kan hjelpe deg med forslag til løsninger på problemstillinger og utfordringer. I Sopra Steria brenner vi for å finne løsninger sammen, og går vi sammen, så når vi lenger.

Den som brenner for noe, opplever noe

Overgangen fra student til konsulent har vært utrolig spennende. Jeg er heldig som fikk være en del av en så ryddig og profesjonell prosess, fra ansettelse til å delta på Accelerate-programmet. Jeg er også heldig som har så mange flinke folk rundt meg, og som hver dag spiller hverandre gode. Jeg møter stadig på ny teknologi, nye utfordringer og nye løsninger som jeg lærer mye av. Ikke bare har jeg lært mye om hverdagen som konsulent, men jeg har også lært mye om meg selv.

Å være konsulent handler om så mye mer enn hva jeg forestilte meg. Det handler om å stadig lære nye ting, være en god lagspiller og å bidra til en forskjell for samfunnet. Det handler om å bry seg. I Sopra Steria har vi alle forutsetninger for å kunne utvikle oss som konsulenter. Vi har et eget karriererammeverk og faggrupper med ulike kompetanseområder og teknologier du kan fordype deg i. I tillegg har vi supre kolleger som hjelper deg på reisen.

Den som brenner for noe, opplever noe – og jeg er utrolig heldig som har fått oppleve en så god start på yrkeslivet som det Sopra Steria har gitt meg!

 

Vil du bli en av oss?

Se våre ledige stillinger.

Search

Se alle blogginnleggene våre