Å skape et godt miljø på arbeidsplassen er ikke bare et lederansvar

av Jan Møyland - Utvikler
| minutter å lese

Hva er en god arbeidshverdag? Utvikler Jan Møyland er klar på at en blanding av faglige og uformelle samlinger med kolleger er helt avgjørende, og at utviklere også selv må ta ansvar for det sosiale. Det er viktig for å trives på jobb.

– For noen uker siden gikk vi for eksempel en tur etter jobb. Bare opp på Nordbykollen, som ligger rett ved kontoret her i Drammen. En hyggelig, uformell tur med gode kolleger, forteller Jan Møyland.

Møyland har jobbet som utvikler siden 1997, og med .NET siden 2003. I dag jobber han på et prosjekt hos en kunde i Tønsberg.

– Mest backend, men fikler litt i frontend når det trengs. Man kan sikkert si jeg er en potet, men i så fall en potet som jobber mest i C#, ler han.

I tillegg er han aktiv i «sosialgruppa» hos Sopra Steria i Drammen. De arrangerer aktiviteter gjennom året, og er alltid åpne for gode ideer.

– Jeg bor en time unna kontoret og sitter mye hos kunde eller hjemme, men merker det er bra å være på kontoret noen dager i uka. Da prøver jeg å time det så jeg også får deltatt i det sosiale, det er viktig for meg. Jeg vil ikke sitte og gjemme meg på hjemmekontoret hver dag, sier Møyland.

Trenger ikke være leder for å dra i gang noe

For Møyland er det viktig og positivt at så mange engasjerer seg, og at det er en flat struktur i selskapet når det gjelder å bidra til det sosiale. Som seniorutvikler har han selvfølgelig fått spørsmål om å gå mot ledelse gjennom karrieren.

– Det kommer jo opp innimellom. Men jeg har bare vært tydelig på at jeg trives med det tekniske og ønsker å fortsette den veien. Jeg får kode og har ansvaret for mine egne greier og det er sånn jeg vil ha det. Samtidig er det jo absolutt ikke noen motsetning mellom å velge teknisk vei og å engasjere seg og bidra til det sosiale. Det er ikke bare et lederansvar å skape et godt miljø på jobben!

Noe for enhver

Luftballong, surfeklubb, filmklubb og esport-lag er bare noen av Sopra Sterias over 60 sosiale grupper som driftes av medarbeidere, med støtte fra selskapet. Det er et viktig fokus for Sopra Steria. Et godt og variert tilbud av møteplasser skaper både trygghet og tilhørighet.

I oktober er det mye fokus psykisk helse - og i år er temaet for verdensdagen for psykisk helse «inkluderende møteplasser». Mange av konsulentene i Sopra Steria er innflyttere til byene, mange er unge og nye i arbeidslivet og da er det spesielt viktig å ha slike sosiale arenaer, der man kan møte likesinnede og drive med aktiviteter man liker.

– Jeg synes den balansen er veldig fin her i Sopra Steria – vi har en god blanding av hverdagsaktiviteter og større arrangementer. I vår var vi på en to dagers tur med hele avdelingen, med aktiviteter og konkurranser. Og så tar vi en rolig ettermiddagstur en annen dag. Det viktige er at vi både skaper og bruker møteplasser som gir plass til flere typer mennesker.

Sopra Steria har skapt en kultur der det er lov å prøve seg, og man oppfordres til å ta initiativ. Enten du driver med yoga eller karaoke - og ja, det er grupper for begge deler i Sopra Steria.

Utover i novembers ruskevær frister det kanskje mindre med gåturer til Nordbykollen, men snart er skisesongen her og da blir det nok noen turer i bakken for Sopra Steria i Drammen.

Vil du være med?

 

 

Search

Se alle blogginnleggene våre