To år på Norges beste arbeidsplass!

av Victoria Urdshals Holm - Funksjonell tester
| minutter å lese

Det kjennes som det var i går at jeg fikk en telefon med tilbud om jobb som funksjonell tester i applikasjonsavdelingen i Sopra Steria. To år har nå passert, og her er noen av mine erfaringer så langt. 

Kravene til min fremtidige arbeidsgiver var klare. Jeg skulle ha en arbeidsgiver som var god på teknologi, med godt arbeidsmiljø, spennende prosjekter og jeg ville ha en jobb hvor jeg bidro til en positiv forskjell for samfunnet. Sopra Steria sjekket av i alle boksene, så jeg var ikke sen med å takke ja. Det har jeg ikke angret på.

Som nyutdannet ble jeg «graduate» og en del av et ett års langt graduateopplegg. I mitt kull var vi over 100 stykker, så det ble en del navn å lære seg. Det var gøy å bli kjent med så mange mennesker med ulik studiebakgrunn fra hele landet. Felles var at alle var reale folk med en genuin interesse for teknologi. 

Graduates på tur 

Vi kan trygt si at Sopra Steria tør å satse på nyutdannede. I løpet av vårt første år skulle vi gjennom et introduksjonsopplegg og tre graduateturer. 

Den første turen gikk med danskebåten til København. Temaet for turen var hvordan jobbe godt sammen i team. Etter flere bli kjent-aktiviteter, og et rebusløp som førte oss rundt i hovedstaden, tok det hele seg enda mer opp med en real fest på Den Glade Gris. 

På tur nummer to ble vi drillet på Innovation Bootcamp i Strømstad. Her fikk vi lære om Sopra Steria sin Lean Next-tankegang. Lean Next et innovasjonsrammeverk laget av Sopra Steria for bruk i tjeneste- og produktutvikling. Trass i en hektisk timeplan, rakk vi et par timer med spa på kvelden. 

På den siste turen var temaet “Slik jobber vi med prosjekter”. I Riga jobbet vi med et case hvor vi gjennomgikk alle de viktigste stegene i et prosjekt. Vi fikk kontinuerlig tilbakemelding fra en erfaren konsulent. For å gjøre det hele mer spennende, ble det også gitt ut poeng til gruppene for hver runde. Hele opplegget ble avsluttet med en finere middag for å feire et godt gjennomført graduateopplegg. 

Jeg vil si at graduateopplegget gjorde meg bedre rustet i konsulentrollen, men det aller beste var definitivt nettverket jeg fikk på tvers av avdelingene.

Første prosjekt ut: Biometriavdelingen 

Parallelt med graduateprogrammet, ble vi sendt ut på oppdrag. Mitt første prosjekt var i Sopra Steria sin egen biometriavdeling. Avdelingen lager blant annet programvare for opptak og analyse av fingeravtrykk og foto, og leverer produkter til flere land i Europa. Som tester jobber jeg med kvalitetssikring gjennom å teste systemet, finne feil og stille kritiske spørsmål til hvordan løsningen fungerer. Dette synes jeg selv jeg har mestret, men det tok tid å lære seg både testfaget og løsningen jeg skulle teste. Heldigvis består biometriavdelingen av en gjeng herlige mennesker som tok seg tid til å forklare hvordan systemene fungerte - #PowerOfSharing. Etter cirka ett år tok jeg over stillingen som testleder i avdelingen. Rollen ga meg nye utfordringer og mange muligheter.

Norges beste arbeidsplass

Sopra Steria er ikke kåret til Norges beste arbeidsplass flere år på rad uten grunn. I tillegg til et sterkt faglig miljø, er det også mange fritidsaktiviteter. Selv etter to år så har jeg enda ikke fått oversikt over alle aktivitetene som tilbys. 

Faggrupper: Hver avdeling og teknologi har en egen faggruppe. Har du lyst på litt faglig påfyll, diskutere nye teknologier eller ta et kurs, har du alle muligheter til det.

De sosiale gruppene: Alt fra karaokegjengen, klatring, håndarbeid - til de som liker sterk mat. Selv er jeg med på fotball, danser og løper Holmenkollstafetten. Er det noe du savner, kan du søke om midler for å starte opp en ny gruppe, det er nesten litt som å være tilbake til studielivet.

Kvinnenettverket: I WASS (Women at Sopra Steria), kan du delta på spennende faglige møter og samlinger. Her har du mulighet til å bygge nettverk med kvinnene på tvers av avdelingene i hele organisasjonen. Nettverket er også åpent for mennene i selskapet.

I tillegg til disse gruppene så har Sopra Steria felles arrangementer:

  • GetTogethers med mat og mingling for hele bedriften, en gang i måneden
  • Fagdager som Deep Dive og Rubiks
  • Avdelingsturer for mer faglig påfyll og sosialisering
  • The Challenge - her samler vi inn penger for å støtte barn og unge i India med skole og utdanning. 
Det er noe for enhver smak!

En ny hverdag 

Det mest utfordrende etter studietiden var å stå opp tidlig hver dag. Heldigvis har dette gått seg til veldig raskt, og fleksitid er ikke å forakte. En annen utfordring er at ikke alle forstår trøndersk like godt. For eksempel, som tester rapporterer jeg en del “bøgs”  og jeg lager en del “bøgg”  (bygg) for å teste de nye endringene. Men kommunikasjonen gikk seg raskt til, og jeg har egentlig ingenting jeg kan klage på. Jeg har det ganske så fint, og det er bedre å få lønn enn stipend.

Jeg lærer noe nytt på jobb hver dag, og møter stadig nye problemstillinger og teknologier. Jeg har kollegaer med like dårlig humor som meg selv, noe som gjør arbeidsdagen ekstra artig. Jeg har etablert et nettverk i bedriften gjennom graduateprogrammet, og videre gjennom sosiale og faglige aktiviteter. Per nå, har jeg alt jeg vil ha i jobbsammenheng, og jeg ser flere muligheter for videre utvikling innad i selskapet.

Man skulle tro Sopra Steria har betalt meg for å skrive et blogginnlegg om hvor fantastisk de er, og hvor bra jeg som nyutdannet fikk det hos dem. Men sannheten er at jeg har hatt en super start på yrkeskarrieren. Det er ikke bare arbeidstaker som skal passe i bedriften, men bedriften skal også passe for arbeidstaker. Som arbeidsgiver så har Sopra Steria vært en god match for meg. De har gitt meg muligheten til å vokse, og jeg har grepet den.

Oppsummert var det en ryddig ansettelsesprosess, en bra organisert graduateperiode, og jeg havnet på et spennende prosjekt hvor jeg trives. Selvfølgelig er ikke alle dager like morsomme, men slik er det i alle sammenhenger. For min del handler det like mye om at du selv må ta initiativ og utnytte mulighetene som dukker opp. Og Sopra Steria gir meg definitivt anledning til å komme meg opp og frem. 

Search

Se alle blogginnleggene våre

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Feltene merket (*) må fylles ut

Temaer du er interessert i:*