Digital markedsføring - hva er det egentlig?

av Petter Johnsen - Konsulent, markedsføringstjenester
| minutter å lese

Lurer du på hva digital markedsføring er og hvordan du effektivt kan benytte deg av det? Vi gir deg en innføring!

Markedsføring har alltid handlet om å få kontakt med din målgruppe på rett sted og til rett tid. I dag betyr det at du må treffe folk der de er - nemlig på Internett.

Hva er digital markedsføring?

Bedrifter som benytter seg av digital markedsføring bruker digitale kanaler som søkemotorer, sosiale medier, e-post og andre plattformer for å få kontakt med eksisterende og potensielle kunder. Digital markedsføring omfatter derfor alle markedsføringstiltak som bruker en elektronisk enhet eller Internett.

Digital markedsføring defineres ved bruken av en rekke digitale taktikker og kanaler for å få kontakt med kunder på internett. Fra nettstedet til en bedrift, til digital reklame, e-postmarkedsføring, online-brosjyrer og så videre. Det er et bredt spekter av strategier, kanaler og taktiske planer som faller inn under paraplyen "digital markedsføring". 

Ulike kanaler og strategier

Som nevnt er det mange digitale plattformer du kan markedsføre deg gjennom. Noen av disse er:

  • Søkemotorer
  • Sosiale medier - herunder kommer blant annet Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat og YouTube.
  • Utsendelse av nyhetsbrev

Det er også ulike strategier innen digital markedsføring, deriblant: 

  • Inbound Marketing
  • Innholdsmarkedsføring (også kalt Content Marketing)
  • Marketing Automation

En overordnet markedsføringsstrategi

De beste digitale markedsførerne har et klart bilde av hvordan hver digital kampanje støtter deres overordnede mål. Og avhengig av målene i markedsføringsstrategien deres, kan markedsførere støtte en større kampanje gjennom de gratis og betalte kanalene de har til rådighet.

En digital markedsstrategi beskriver hvilke målsettinger, aktiviteter og tiltak som skal gjennomføres i digitale kanaler. Den digitale markedsstrategien bør være forankret i selskapets generelle strategi, posisjon og utfordringer. Strategien bør beskrive forhold som målsettinger, hvilke målgrupper som skal prioriteres, hvilke kanaler som skal benyttes, hvilket innhold og budskap som skal presenteres, hvilke markedsaktiviteter som skal gjennomføres, budsjettallokering og definisjon av målepunkter.

Digital markedsføring har gjennom et spekter av "nye" kanaler og store mengder av data, gjort markedsføring mer målbar og derav mer effektiv. Herunder kommer alt fra å identifisere potensielle kunder, guide disse gjennom en salgstrakt, spore suksess og muligheten til å lære og forbedre i sann tid.


Har du spørsmål eller lurer på hvordan bedriften din kan utnytte digital markedsføring for å øke omsetning? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Search

dataanalyse-og-innsikt

Lignende innhold

Se alle blogginnleggene våre