Kunstig intelligens og maskinlæring

Organisasjoner og bedrifter forventer i stadig større grad at programvare og maskiner i fremtiden vil hjelpe med å forstå situasjoner, redusere arbeidsbelastning, overta monotone arbeidsoppgaver og sørge for at hverdagen blir så enkel som mulig.

Maskinlæring, en teknikk innen kunstig Intelligens eller Artifical Intelligence (AI), kan brukes til å løse slike oppgaver.

Mange organisasjoner har store mengder data liggende som kan være vanskelig å tolke for oss mennesker. Maskinlæring systematiserer og presenterer store mengder informasjon og data på en intuitiv måte.

Artificial Intelligence kan støtte organisasjoner innen alt fra beslutningsstøtte, automatisert kundesupport ved hjelp av avanserte chatbots, kundesegmentering, automatisk dokument- og tekstanalyse og prediktive analyser om trafikk og ressursbehov.

 

Når vil det være hensiktsmessig å få hjelp av kunstig intelligens? Vi opplever at kundene faller i noen av de følgende kategoriene:

  • Din virksomhet har mye data som må systematiseres og tolkes, og du ønsker å finne ut om det er noe verdi i dine data.
  • Du har klare forretningsspørsmål som vil gi umiddelbar verdi dersom de besvares. Har du data i tilstrekkelig kvantum og kvalitet? Kan en maskinlæringsalgoritme løse problemet?
  • Du har behov for å utvide analyse-teamet ditt med eksperter innen algoritmer og maskinlæring som også er dyktige innen profesjonell systemutvikling.

Noen av verktøyene vi har god erfaring med er Google Tensorflow, Spark, Python + scikit-learn, Dataiku, RapidMiner, Microsoft Azure Machine Learning Studio, Cortana Intelligence Suite, Google Cloud, Amazon Web Services med flere.

 

Hvorfor velge oss?
Sopra Steria har ekspertisen og erfaringen til å kunne hjelpe deg og virksomheten din. Vi samarbeider med alle de store skyleverandørene og setter din løsning i drift der det passer best med tanke på dine eksisterende systemer.

Vil du vite mer?

Lars_lovlieLars Løvlie

Consulting Manager
Tlf: +47 404 55 785
E-post: lars.lovlie@soprasteria.com