Security Operations Center: Profilering av sikkerhetstjeneste hos Sopra Steria

| minutter å lese

Sopra Sterias tjeneste for 24/7 sikkerhetsovervåking har fått en sterk grafisk profil som speiler tyngden i de tjenestene som tilbys. Sentralt i profilen er fuglen Varsler som symbolsk representerer tjenesten. 

Bakgrunn: Design for sikkerhetsovervåkingstjenesten

Sopra Steria har etablert en 24/7 tjeneste for sikkerhetsovervåking, Security Operations Center (SOC), som skulle profileres og lanseres i 2019. De hadde behov for en grafisk profil, samtidig som det fysiske overvåkningslokalet skulle dekoreres.

 

Hva bidro vi med?

Med utgangspunkt i verdiene som ble utarbeidet for SOC, utviklet vi et symbol som skulle representere overvåkningen som skjer fra lokalene hos Sopra Steria. Sikkerhetsovervåkning er høyteknologisk, så vi var opptatt av å få inn emosjoner i den grafiske profilen. Det gjorde vi ved å designe en grafisk versjon av fuglen Varsler. Den har et karakteristisk sort bånd over øynene, finnes i Norge og er en smart jakter som ikke viser nåde. Fuglen ble dermed den perfekte representanten for tjenesten. Varsleren har overblikk, den er trygg, den følger med og «overvåker døgnet rundt», akkurat som SOC.

Glassvegg, vinduer og andre flater på sikkerhetsavdelingen skulle dekoreres. Logoen ble designet som en varsellampe og en faktisk varsellampe ble installert i lokalet. Budskapet «24/7, trygg, på vakt, dedikert» skulle symboliseres. Det er tre ulike områder innenfor sikkerhet hos Sopra Steria, og det ble symbolisert med tre trekanter. Disse trekantene går igjen i både glassveggen, resten av interiøret som malte vegger, vinduer, markedsføringsmateriell og i PowerPoint-malen. Da tjenesten skulle lanseres internt, ble det laget flere hundre origamifugler i Varsleren-design. Disse ble lagt på pultene til ansatte og hengt opp i lokalene. 

 

 

Verdi: Visuell profilering for stolthet

Kunden var opptatt av å få en profilering som viser visuelt hva tjenesten består av. Profilen skapte intern stolthet og følelsen av tilhørighet både til tjenesten og teamet. Profilen og interiørdesignet har gitt SOC en helhet, og den profesjonaliteten som tjenesten fortjener.

 

Fakta

  • Security Operations Center (SOC) er en tjeneste i avdelingen Digital Platform Services hos Sopra Steria.
  • SOC oppdager og håndterer sikkerhetshendelser. 
  • Omfang på prosjektet: 6 uker

 

Vil du vite mer om Sopra Sterias sikkerhetstjenester?

Ta kontakt med Jørgen RørvikDirector Digital Platform Services Nordics.

Inger Føyen

Inger Føyen

Prosjektleder grafiske tjenester, Byrået i Sopra Steria

Se alle prosjektene til Sopra Steria

Se alle