Dyrekassen: Økt salg uten økt kostnad

| minutter å lese

Dyrekassen er grunnlagt i Bergen, og er en av Norges største dyrebutikker på nett. De leverer mat og utstyr til hund og katt rett hjem på døren til kundene.

Bakgrunn: Øke salg med Google Ads

Kunden hadde raskt vekst i salg fra Google Ads i 2017, men salget flatet ut i første kvartal i 2018. Dyrekassen ønsket derfor å øke salget fra Google Ads med 20 prosent hver måned fra og med april. Økningen måtte skje uten vesentlig økning i kostnad per salg.

Hva bidro vi med?

Søkemotorannonsering

Vi besluttet å ta en nr. 1 posisjon i søkemotorene på betalt søk og hente ut mest mulig av potensialet i søkemotorene. Vi innførte derfor en “always on”-strategi, i tillegg til kontinuerlig arbeid med optimalisering av konto, A/B-testing og kostnadseffektivisering. Dynamiske Remarketing-kampanjer ble satt opp for å fange opp dem som ikke konverterte ved første besøk. For å lykkes med denne strategien, var vi avhengig av fleksible budsjetter og vi måtte skaffe oss mer innsikt i hva kundene søkte etter og få kontroll på kundereisen.  

Søkeordsanalyse

Det finnes 500.000 hunder og 800.000 katter i Norge, og vi ønsket mer innsikt i målgruppen og å identifisere hva de søker etter og hvilke behov de har. Vi besluttet derfor å gjøre en søkeordsanalyse. Vi fant ut at det var over 300.000 søk relatert til dyrefôr og utstyr for hund og katt hver måned. Herunder identifiserte vi blant annet flere søk med tydelige kjøpsintensjoner - et stort potensiale som vi ikke utnyttet.

Basert på funnene fra søkeordsanalysen utvidet vi søkekontoen, kunden lanserte nye produkter og vi bygget ut Shopping-kampanjer med nye produktkategorier. Dynamiske søkekampanjer ble satt opp for å kunne planlegge (“prospectere”) og identifisere nye muligheter. Det ble også jobbet med organisk synlighet ved å optimalisere landingssider på nettsiden.

Forutsetninger:

  • Sporing og måling av salg og aktiviteter var på plass
  • Fleksible budsjetter - vi må kunne utnytte potensialet i alle kanaler
  • Villig til å investere og teste nye løsninger
  • Automatisering av en del manuelle prosesser

Verdi: Økning på 243 prosent salg/mnd

I løpet av fem måneder i 2018, fra mars til august, oppnådde vi en økning på 243 prosent i salg/mnd. Kostnad per ordre gikk i snitt ned med 12 prosent, og vi hadde en 74 prosent økning i trafikk fra Google Ads i forhold til den forrige perioden. 


Preben Helle

Preben Helle

Fagansvarlig sosiale medier

Se alle prosjektene til Sopra Steria

Se alle