Graduate-programmet

Vi er på jakt etter deg som er nyutdannet innen IT, økonomi og design, som er skarp i hodet, engasjert og sosial.

Sopra Steria er et konsulentselskap med et av markedets sterkeste fagmiljøer innen forretnings- og IT-rådgivning, design, utvikling og forvaltning av virksomhetsnære IT-systemer og bygging av IT-infrastruktur.

Sopra Sterias graduateprogram

Vårt graduateprogram er for deg som er nyutdannet og fersk i arbeidslivet. Programmet skal gi deg innsikt i hvordan vi i Sopra Steria jobber og tenker, og har som mål å utvikle deg til å bli en god konsulent.

Programmet går over ni måneder og består av et introduksjonsprogram, prosjektarbeid og flere faglige og sosiale samlinger.

Få et unikt innblikk i livet som graduate på vår facebookside Sopra Steria Scandinavian Graduate Programme. Ti av våre graduates får hvert år "blogge" en måned hver for å fortelle om sin hverdag.

Karriere: Sopra Steria-graduates hopper i luften

GLADE GRADUATES:  Graduateprogrammet kombinerer faglig utvikling med mange sosiale samlinger. Slikt blir det god stemning av!
 

Utdanning

Hvert år tar vi inn et stort antall nyutdannede studenter. Vi er spesielt på jakt etter kandidater med høyere utdanning innen teknologi, økonomi og design (sivilingeniør, siviløkonom, mastergrad eller annen høyere utdanning).

Selv om gode karakterer ikke betyr alt, så ser vi etter deg som har over middels karaktersnitt. Gode akademiske resultater indikerer at du er klar for å lære mye i raskt tempo. Det er en viktig egenskap i konsulentbransjen.

Personlige egenskaper

Du bør elske å boltre deg i teknologi og jobbe i team med andre mennesker. Å være konsulent krever at du har gode sosiale egenskaper, at du er flink til å lytte og til å kommunisere.

Du må være fleksibel og kunne tilpasse deg forskjellige typer kunder og bedriftskulturer. Du er løsningsorientert, samarbeider godt med andre og viser innlevelse og forståelse. Du må kunne arbeide godt under press og fokusere på de riktige tingene. Kanskje du har demonstrert kreativitet og engasjement gjennom foreningsarbeid eller verv?

Du er målbevisst og har demonstrert at du klarer å realisere det du har bestemt deg for å gjøre, både gjennom studier og på fritiden. Gode kunnskaper i norsk og engelsk er en forutsetning.

Kort fortalt, vi ser etter deg som:

 • høyere utdanning innen teknologi, økonomi og design (sivilingeniør, siviløkonom eller mastergrad)
 • har gode karakterer
 • er kjapp til å tilegne deg ny kunnskap
 • elsker å boltre deg i teknologi
 • har god forretningsforståelse
 • er flink til å jobbe i team
 • kan flytende norsk, både skriftlig og muntlig

Karrieremuligheter

Sopra Steria dekker hele verdikjeden relatert til it-prosjekter, fra idéutvikling og planlegging til gjennomføring og videre forvaltning. Det vil si at du har mange karrieremuligheter hos oss. På sikt kan du velge om du vil spesialisere deg innenfor ditt fagområde eller om du vil jobbe med for eksempel test, tjenestedesign, prosjektledelse eller rådgivning.

Hos oss kan du jobbe i:

 • et voksende rådgivermiljø innen IT- og forretningsrådgivning
 • et tverrfaglig og engasjert designmiljø (grafisk, UX og tjenestedesign)
 • et av landets største fagmiljø innen smidig utvikling
 • et erfarent og offensivt miljø innen IT-infrastruktur

med

 • spennende prosjekter hos noen av bransjens største og mest krevende oppdragsgivere
 • utfordrende arbeidsoppgaver som både er faglig og personlig utviklende

SopraSteria{en_g0d_begynnelse}

Er du nyutdannet?

Er du interessert i å jobbe i skjæringspunktet mellom teknologi og forretning? Vi er på jakt etter deg som studerer IT, design eller økonomi, som er skarp i hodet, engasjert og sosial. 

IT/Tech >
Forretningsrådgivning >
Cyber Security >
Design >