Velkommen til åpent seminar i Trondheim sammen med Sopra Steria og Advokatfirmaet LAG! Det blir en kveld spekket med interessante temaer, bransjekollegaer, god mat og drikke i hyggelig selskap.
Fremtidens virksomheter er sikker. En sikker virksomhet mestrer cybersikkerhet, driver effektiv risikostyring, og overholder alle relevante forskrifter. Dette er et lederansvar og er ikke et ansvar som kan delegeres.
I en tid hvor digitalisering driver samfunnsutviklingen, står virksomheter og selskaper overfor stadig mer komplekse trusler mot deres digitale systemer. Dette er også bakgrunnen for at sikkerhet i stor grad er og blir regulert av både nasjonale og europeiske lover. Oversikt over egen modenhet i sikkerhetsarbeidet og et strukturert og målrettet arbeid for å etterleve reguleringer er avgjørende. Dette vil også være et avgjørende konkurransefortrinn for å være en troverdig tjenesteleverandør og samarbeidspartner både i privat og offentlig sektor.
Bli med for å få verdifulle perspektiver på hvordan organisasjoner kan styrke sin digitale sikkerhet, beredskap og kontinuitet, samtidig som de tilpasser seg nye krav og utfordringer. Få konkrete råd og verktøy som kan brukes til å bygge robusthet i din organisasjon.
Etter seminaret inviterer vi til sosial samling med enkel servering. Kvelden blir en gylden anledning til å møte andre som jobber med sikkerhet i Trondheimsregionen og bygge relasjoner på tvers av selskaper.
Meld deg på
- Dato: Tirsdag 21. januar
- Tid: 17.00 til 19.30
- Sted: Sopra Steria, Brattørkaia 17 Trondheim - Auditoriet i 1. etasje
- Pris: Gratis
Agenda
16.30 til 17.00
Oppmøte, registrering og mingling
17.00 til 17.10
Konferansier Anders Lein innleder og gjennomgår programmet
17.10 til 17.30
Regulering av sikkerhet
v/Marianne Kartum og Aurora Brændvik Lein, Advokatfirmaet LAG
En rekke nye regelverk innen cybersikkerhet er, eller vil bli, vedtatt. EU har vedtatt flere forordninger og direktiver som på sikt vil bli en del av norsk rett. I Norge er Digitalsikkerhetsloven vedtatt, en lov som implementerer NIS-direktivet. I EU er imidlertid NIS2-direktivet allerede vedtatt, noe som innebærer at vi må være forberedt på flere lovendringer og nye krav i tiden som kommer. I dette foredraget vil Marianne og Aurora gå gjennom hva virksomheter må forholde seg til av reguleringer og krav, og hvorfor cybersikkerhetsregulering må være et tema i styrerommet fremover.
17.30 til 18.00
Operasjonalisering av DORA
v/Marianne Hove Solberg, SpareBank 1 SMN og Kent-Åge Stallvik, Sopra Steria
Digital Operational Resilience Act (DORA) er en omfattende regulering som er utformet for å styrke operasjonell robusthet i den europeiske finanssektoren. DORA setter krav til hvordan finansinstitusjoner skal håndtere risiko knyttet til IKT. SpareBank 1 SMN har gjennomført et prosjekt for å sikre en strukturert håndtering av nødvendige tiltak for å etterleve det nye regelverket. I dette foredraget vil Marianne og Kent-Åge dele erfaringer fra prosjektet, og gi konkrete råd og anbefalinger til hvordan en virksomhet kan operasjonalisere arbeidet med å implementere nødvendige tiltak for å etterleve DORA.
18.00 til 18.15
Pause
18.15 til 18.45
Modenhet i sikkerhet, Kraft i digitalisering
v/Magnus Millenvik, Arva AS og Magnus Ivarson, Sopra Steria
Arva er ansvarlig for Nord-Norges største nettområde, og skal utvikle og drifte en stabil og sikker strømforsyning til utvikling av samfunnet i Nord-Norge. Digitalisering er en sentral drivkraft for å muliggjøre dette. For Arva er det viktigere enn noen gang å skape organisatorisk og teknisk robusthet der de kan oppdage og beskytte seg mot digitale trusler, samt raskt kunne gjenopprette normaltilstand. I denne presentasjonen vil Magnus og Magnus dele hvordan Arva har jobbet med NSMs grunnprinsipper for IKT-sikkerhet for å øke sin modenhet for å muliggjøre digitale ambisjoner.
18.45 til 19.15
Kontinuitet i den digitale jernbanen
v/Mona Veen, Bane NOR og Anders Vedul, Sopra Steria
Bane NOR står nå midt i en av Norges største digitaliseringsreiser, samtidig avhenger togfremføringen av en rekke eldre systemer med høye krav til tilgjengelighet. Kontinuitet har alltid stått sentralt for Bane NOR sine tjenesteleveranser. I denne presentasjonen vil vi utforske hvordan Bane NOR driver forbedringsarbeid innen kontinuitetsstyring. Vi vil diskutere hvordan beste praksis og integrert samarbeid sikrer effektiv operasjonalisering av kontinuitet.
Etter seminaret inviterer vi det til sosial samling med enkel servering, drikke og mingling i Klekkeriet.
Foredragsholdere
Marianne Kartum
Advokat og partner, Advokatfirmaet LAG
Marianne har mange års erfaring med rådgivning relatert til arbeidsrettslige problemstillinger og etterlevelse. Dette inkluderer prosesser relatert til omstilling/omorganisering, samt håndtering av varslingssaker og konflikter. Hun har også omfattende styreerfaring fra en rekke ulike selskaper og organisasjoner, og bistår virksomheter med spørsmål innenfor styrets ansvar for etterlevelse. Marianne jobber mye med prosedyre og tvisteløsning, og prosederer jevnlig sivile saker.
Aurora Brændvik Lein
Advokatfullmektig, Advokatfirmaet LAG
Aurora bistår virksomheter med problemstillinger innenfor etterlevelse. Hun har bakgrunn som militærjurist i Cyberforsvaret, og har lang erfaring med problemstillinger knyttet til cybersikkerhet, sikkerhetsloven, personvern og GDPR. Hun er blant annet medforfatter av boken Cybermakt – en tverrfaglig innføring. I tillegg jobber Aurora med problemstillinger innen hele det arbeidsrettslige feltet. Dette inkluderer blant annet inngåelse og opphør av arbeidsforhold, varslingssaker og omorganiseringer.
Kent Åge Stallvik
Manager, Sopra Steria
Kent-Åge Stallvik er forretningsrådgiver i Sopra Steria med ekspertise innen digital sikkerhet, risikovurdering, beredskap og forretningskontinuitet. Han har lang erfaring med ledelse og sikkerhet fra forsvarssektoren, og har støttet store komplekse virksomheter med å forbedre deres evne til kontinuitet og digital operasjonell motstandsdyktighet.
Marianne Hove Solberg
CISO, SpareBank 1 SMN
Marianne Hove Solberg er CISO i Sparebank 1 SMN. Hun har bred erfaring med å implementere informasjonssikkerhet i komplekse organisasjoner, og forankre dette i ledergrupper i både offentlig og privat sektor. Marianne er utdannet innen teknologi og informasjonssikkerhet ved NTNU, og har i løpet av karrieren arbeidet med sikkerhet innenfor teknologi, organisasjon og prosesser.
Magnus Ivarson
Senior Manager, Sopra Steria
Magnus er en svært erfaren sikkerhet- og beredskapsrådgiver med over 16 års erfaring fra forsvarssektoren og flere år som konsulent. Han har vært prosjekt- og prosessleder for flere større sikkerhetsprosjekter, inkludert omfattende risiko- og modenhetsvurderinger, innen kraftbransjen, transport, vann- og avløp, forsvar og digital infrastruktur i grensegangen mellom IT/OT, sikkerhet, beredskap, kontinuitet og etterlevelse.
Magnus Millenvik
CIO / Leder for digitalisering og teknologi i Arva AS
Magnus Millenvik jobber som CIO og leder for digitalisering og teknologi i Arva AS. Han har over 20 års erfaring med digitalisering i ulike lederroller og har ledet store digitaliseringsprosjekter på tvers av ulike bransjer og kontinenter, både fra leverandørsiden og kundesiden.
Anders Vedul
Senior Manager, Sopra Steria
Anders Vedul er sikkerhet- og beredskapsrådgiver ved Sopra Steria i Trondheim. Med over 20 års erfaring fra Forsvaret har han opparbeidet seg en omfattende forståelse for kontinuitetsplanlegging, inkludert sikkerhetsledelse, risikostyring, trusselvurderinger og prosjektledelse. Han har støttet utvikling og implementering av kontinuitet- og beredskapsplaner i komplekse offentlige virksomheter.
Mona Veen
Fagansvarlig beredskap IKT, Bane NOR
Mona Veen har bakgrunn som ingeniør. Hun har lang erfaring fra Bane NOR hvor hun startet som driftsingeniør IT og nå er fagansvarlig beredskap IKT. I denne rollen har hun ansvar for prosesser knyttet til beredskap og kontinuitet som etablering av planverk samt opplæring, trening og øving.