Stavanger - Seminar: Overgangsrisiko og muligheter i det grønne skiftet

| minutter å lese

Sammen med digitalisering er bærekraft den sterkeste driveren i framtidens virksomheter. Derfor inviterer vi gode venner av Sopra Steria til en real statusgjennomgang av det grønne skiftet. 

Hvorfor er dette temaet så aktuelt akkurat nå? Fordi Regjeringen strammer til klimapolitikken, og EU varsler saftige bøter til grønnvaskere. Det blir dyrere å slippe ut klimagasser, mens grønne løsninger løftes frem og subsidieres. Samtidig øker Åpenhetsloven kravet til verdikjedekontroll, mens EUs taksonomi skjerper kravene til finansiering og næringsministeren varsler tøffe miljøkrav i offentlige innkjøp. Hvordan treffes din organisasjon av temposkiftet i den grønne omstillingen? Hvilke grep må du ta for å redusere risiko? Og kanskje aller viktigst: Hvordan kan din ledergruppe manøvrere gjennom skiftet til en lønnsom posisjon?

Våren 2022 slo Sopra Steria seg sammen med Footprint, et av Norges ledende konsulentselskap innen klima, miljø og bærekraft. På dette frokostseminaret møter du flere av landets mest erfarne bærekraft- og forretningsrådgivere, som gir deg innsikt hva som treffer norsk nærings-, organisasjons- og samfunnsliv når de grønne kravene skjerpes frem mot 2030.
 

Meld deg på


Dato:
Torsdag 8. desember
Tid: 08.00 til 10.30
Sted: Sopra Steria, Laberget 22, 4022 Stavanger
Pris: Gratis


Agenda  

08.00 til 08.30
Registrering, frokost og kaffe


08.30 til 08.35
Åpning og velkomst

v/Beate Nossum, Founding partner i Footprint og strategisk rådgiver


08.35 til 09.00

Det grønne taktskiftet – risiko og muligheter mot 2030
v/Beate Nossum, Founding partner i Footprint og strategisk rådgiver


09.00 til 09.25

Politisk overgangsrisiko: Grønn politikk i et rødt, regulatorisk landskap.
v/Trine Skei Grande, Leder politisk avdeling i Footprint og strategisk rådgiver


09.25 til 09.50

Arbeid med bærekraft i virksomheten: Hvordan kommer du i gang, og hva må du prioritere først? 
v/Bastian Klunde, leder ESG-rådgiving i Footprint og strategisk rådgiver


09.50 til 10.00

Spørsmål til panelet og oppsummering
v/Bastian Klunde og Trine Skei Grande. Moderator: Beate Nossum


10.00 til 10.30

Påfyll av kaffe, videre diskusjoner og grønn debatt i plenum.

 

Foredragsholdere

Beate Nossum
Beate kan hjelpe deg med de store strategiske endringsprosjektene. Hun er en initiativtaker og byrådleder i Footprint og er spesialist på strategisk posisjonering innen det grønne skiftet. Hun er en etterspurt foredragsholder og én av Norges mest erfarne rådgivere innen bærekraft og klimakommunikasjon. Hun har ledet strategiprosesser med bærekraftsfokus for store aktører. 


Bastian Klunde
Ønsker du å bidra til raskere omstilling til et lavutslippssamfunn? Vil din bedrift ta kommersielt interessante posisjoner i det grønne skiftet? Da kan Bastian være en god sparringspartner og rådgiver for deg. Han jobber tett sammen medf kunden for å identifisere forretningsmuligheter i det grønne skiftet, og har spesialisert seg på å gjøre klima- og bærekraft til konkurransekraft og lønnsomhet.


Trine Skei Grande
Trine har lang erfaring fra norsk politikk gjennom ulike statsrådsroller, deriblant som visestatsminister. Hun har 20 år på Stortinget bak seg og dessuten bred erfaring fra kommunestyre, fylkesting, bystyre og byråd i Oslo. Trine var også partileder i Venstre fra 2010 til 2020, i en periode der partiet doblet medlemstallet, og hun er spesielt kjent for sitt store engasjement og brede kunnskap på klima- og miljøfeltet.


Hvem passer dette seminaret for?  

Dette seminaret passer for virksomhetsledere og mellomledere med ansvar for lønnsom omstilling, i tillegg til ansvarlige for bærekraft, klimastrategier, myndighetskontrakt og posisjonering. 

Search