Lynkurs, Oslo | Sikkerhetsloven og NIS-direktivet - hvor bør man starte?

False

  • Dato: onsdag 9 oktober, 2019
  • Sted: Biskop Gunnerus' gate 14, Oslo
  • Tid: kl. 08:30 til kl. 11:00

 meeting man and woman

Den nye sikkerhetsloven og implementeringen av NIS-direktivet fra EU, byr på en rekke endringer. Felles for begge lovverkene er at de omfatter flere virksomheter og stiller krav til forebyggende sikkerhet. 

Meld deg på dette lynkurset

Det kan være vanskelig å vite hvilke endringer man må gjøre i virksomhetens eksisterende styringssystem for sikkerhet for å oppfylle nye krav. Hvis man er en ny virksomhet, som ikke tidligere har vært underlagt denne typen regelverk, kan det også være vanskelig å vite hvor man skal starte.

Dette lynkurset er utviklet for virksomheter som ikke tidligere har vært underlagt sikkerhetsloven eller lov om IKT-sikkerhet, og de som tidligere har vært underlagt loven og som har behov for å heve deres kompetansenivå på området. I Sopra Steria vil på dette kurset gi en innføring i de nye kravene i sikkerhetsloven og lov om IKT-sikkerhet, samt hvilke forskjeller og ulikheter det er mellom de to lovverkene. 

Etter lynkurset skal du sitte igjen med innsikt om hvilke endringer din virksomhet må gjøre i eksisterende styringssystem for sikkerhet for å etterleve kravene, hvordan man kan gjennomføre skadevurdering av virksomheten deres eller rett og slett hvor man bør starte.

Program

08:30  Frokost og kaffe
09:00  Hva er sikkerhetsloven og NIS? Kort introduksjon
09:15  Vi er omfattet av regelverket – hva nå? Presentasjon av nye krav 
09:45  Pause med refleksjon og mingling
10:00  Introduksjon til skadevurdering med praktisk gjennomgang.
10:45  Avslutning og mingling
 

Om foredragsholderne:

Ida Thorsrud, Sopra Steria

Ida Thorsrud er Manager i Sopra Sterias avdeling for Cyber Security Advisory. Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, og har informasjonssikkerhet og personvern som spesialområde. Hun arbeider i krysningspunktet mellom teknologi og juss, og har seks års erfaring med internkontroll, ledelsessystemer og risikostyring fra offentlig sektor, herunder fire år fra forsvarssektoren. Hun har siden høsten 2018 ledet Sopra Steria sitt arbeid for å heve kompetansen på den nye sikkerhetsloven.

 

Steinar Østmoe, Sopra Steria

Steinar Østmoe har mastergrad i rettsvitenskap fra universitetet i Oslo og offisersbakgrunn fra Forsvaret. Steinar hatt selvstendig ansvar for juridisk rådgivning for ulike avdelinger og har solid erfaring med sikkerhetsarbeid. Han er vant til å se det juridiske i en større sammenheng og har en pragmatisk tilnærming til problemløsning.

 

Jørgen Raste, Sopra Steria

Jørgen Raste er konsulent i Cyber Security Advisory i Sopra Steria, og har en mastergrad i Samfunnssikkerhet fra Universitetet i Stavanger. Han er opptatt av hvordan organisatoriske tiltak kan forbedre sikkerheten i virksomheter, og har erfaring med risiko- og sårbarhetsanalyser, styringssystem for informasjonssikkerhet og beredskapsarbeid.

 

Inger Lise Utland, Sopra Steria

Inger-Lise Utland er konsulent i Cyber Security Advisory i Sopra Steria og har en mastergrad i Samfunnssikkerhet ved Universitetet i Stavanger. Hun har erfaring med informasjonssikkerhet, risikovurdering og personvern, og er opptatt av de nødvendige prioriteringene og vurderingene som må gjøres for å heve virksomhetens sikkerhet.

 

Martin Kjellevand, Sopra Steria

Martin Kjellevand er rådgiver i avdelingen Cyber Security Advisory i Sopra Steria, og har en mastergrad i Kommunikasjonsteknologi fra NTNU i Trondheim hvor han spesialiserte han seg innen informasjonssikkerhet. Som konsulent i Sopra Steria har han raskt tilegnet seg bred sikkerhetskompetanse, og har erfaring med blant annet risikostyring, sikkerhetstesting, internkontroll, sikkerhetsloven og personvern.  Praktisk Informasjon

Dato: Onsdag 9. oktober 2019
Sted: Biskop Gunnerus' gate 14, Oslo
Tid: kl. 08:30 til kl. 10:45

Personvern

Ved å svare ja her samtykker du til at din e-post settes på Sopra Sterias liste over mottakere av nyhetsbrev og informasjon om seminarer/kurs og lignende. Sopra Steria vil ikke bruke e-posten din til andre formål enn å sende deg informasjon. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å sende e-post til lynkurs@soprasteria.com eller ved å melde deg av nyhetsbrevet.

Pris

Alle våre lynkurs er gratis, men om du ønsker faktura for bevertning, ta kontakt med Irene Bruun på ibr@soprasteria.com. Du kan melde deg på helt fram til kursdato så lenge det er ledige plasser.


Hvem kan delta?

Våre lynkurs er svært populære. Derfor tar vi dessverre kun imot påmeldinger fra potensielle og eksisterende forretningsforbindelser og partnere av Sopra Steria.


Ønsker du gratis rådgivning med en av våre seniorkonsulenter?

I etterkant av lynkurset tilbyr vi en times gratis rådgivning med en av våre seniorkonsulenter. Her kan vi diskutere og se etter løsninger på mer konkrete spørsmål og utfordringer du og din organisasjon måtte ha knyttet til temaet på dette lynkurset. Ta kontakt med Irene Bruun på ibr@soprasteria.com for påmelding.

Skreddersydde kurs

Vi spesialtilpasser kurs etter din virksomhets behov og ønsker. Ta kontakt med Irene Bruun på ibr@soprasteria.com.