Møt Sopra Steria på Arendalsuka

False

  • Dato: mandag 12 august, 2019
  • Sted:

politisk-gate_sticker

Vi gleder oss til å tilby et spennende program gjennom årets Arendalsuke! Vi sparker i gang uken på mandag med en sesjon om sikkerhet, før tirsdagen byr på digitalisering i offentlig sektor, og onsdag en skikkelig innføring i kunstig intelligens. Vi håper på å se våre kunder og partnere der!

Mandag 13.00-14.00: Castelle

"Informasjonssikkerhet for samfunn og virksomheter"
Dette arrangementet er delt i to, der vi først vil se på informasjonssikkerhet for barn og unge, deretter på digital etikk og personvern for virksomheter.

Sesjon 1: Er du sikker?

Hva skal til for at barn og unge kan både sikre seg, være trygge og ta gode digitale valg? Hvilket ansvar har skolene, andre fagmiljøer og barn og unge selv? «Er du sikker?» avholdes sammen med IKT-Norges Torgeir Waterhouse, og fokuserer på kunnskap fremfor moralisme, og løsninger fremfor frykt.

Sesjon 2: Digital etikk

Vi ser på hvilke etiske utfordringer som venter i en heldigital fremtid. 

Tirsdag 12.30-13.30: Teltet til Dagens Næringsliv

Digitalisering i offentlig sektor: På skinner eller lang vei å gå?
I Regjeringens digitaliseringsstrategi stadfestes det at målet er én digital offentlig sektor. Det offentlige skal tilby sammenhengende tjenester, benytte fellesløsninger og sørge for at disse virker på tvers av forvaltningsnivåer og sektorer. Er det et sannsynlig fremtidsscenario eller er det en utopi? Vi får blant annet besøk av Digitaliseringsminister Nicolai Astrup, Skattedirektør Hans Christian Holthe, NAV-direktør Sigrun Vågeng og IKT-Norge direktør Heidi Austlid.

Onsdag 10.00-11.00: Castelle

AI: Alle snakker om det, men vet de egentlig hva det er?
Kunstig intelligens (AI) er på alles lepper etter at regjeringen startet prosessen med å lage en nasjonal strategi for AI. Men hva er egentlig AI, og hvorfor er det så viktig at vi må ha en nasjonal strategi for det? Og er det egentlig AI, eller er det maskinlæring, vi jobber med i dag? I tillegg til vår AI-ekspert Brede Bjørhovd, kommer også Microsoft Norge-direktør Kimberley Lein-Mathiesen. Flere spennende navn kommer snart på listen.

Praktisk Informasjon

Dato: 12. - 17. august 2019
Sted: Arendal