Wallenius Wilhelmsen seiler i skyen

| minutter å lese

Logistikkselskapet Wallenius Wilhelmsen legger alle sine IT-systemer i skyen - med Sopra Steria som los.

9500 ansatte. 130 lasteskip. 120 prosesseringssentre for biler og tungt utstyr. 15 handelsruter på 6 kontinenter. Det blir mange IT-prosesser. I løpet av neste halvår skal alle disse flyttes ut i skyen.

– Vi skal ligge i forkant av disrupsjonsbølgen. Derfor bruker vi helt bevisst moderne teknologi for å få fortrinn på forretningssiden, sier Totto Befring, leder for infrastrukturtjenester i Wallenius Wilhelmsen.

Microsoft Azure er den utvalgte skyplattformen. Flyttingen skjer ved hjelp av Sopra Sterias leverandøruavhengige skykatalog, RightCloud. Avtalen inkluderer IT-drift, servicedesk og ikke minst sikkerhetsovervåking gjennom selskapets døgnåpne sikkerhetssenter i Oslo.

Øker innovasjonstakten

Ifølge Befring skal Wallenius Wilhelmsen nå få enda bedre innsikt i sine skykostnader, samtidig som kapasitet vil kunne skaleres etter behov.

– Dermed får vi både større manøvreringsrom og bedre beslutningsgrunnlag. Vi kan også benytte ny teknologi og nye verktøy som blir tilgjengelig i Microsoft Azure, uten å måtte igjennom en tung implementeringsfase først, sier han.

Overgangen fra bakke til sky vil kunne øke innovasjonstakten for selskapet, og skal dessuten redusere IT-driftskostnadene med 40 prosent. Effektivisering betyr også miljøgevinst i form av mindre utslipp fra datasentrene. Wallenius Wilhelmsen har ambisjoner om å bli et nullutslippsselskap, og er en av grunnleggerne bak forbundet Getting to Zero Coalition.

Stor skykompetanse i Norge

Selv om avtalen dekker verdensomspennende operasjoner, er Befring opptatt av at tyngdepunktet befinner seg i Norge.

– Her sitter svært tunge fagmiljøer på skyløsninger, ikke minst på Azure. Vi har fått et svært godt inntrykk av Sopra Steria og den kompetansen de sitter på, og vi gleder oss til å gå i gang med samarbeidet, sier han.

Satser friskt

Trond Pedersen, salgsdirektør for infrastruktur og drift i Sopra Steria, forteller at det er snakk om en stor og strategisk viktig skyavtale som dekker en rekke områder, alt fra sensorteknologi og tingenes internett (IoT) til 5G og autonome lasteskip.

– Anskaffelsesprosessen tok tre måneder, noe som forteller oss at Wallenius Wilhelmsen vet nøyaktig hva de vil ha, og at de satser friskt. De er en verdensleder på sitt felt, og er veldig tydelige på at de ønsker å beholde denne posisjonen. Vi blir deres globale samarbeidspartner, med en internasjonal leveransemodell og ledelse fra Norge sier han.

Sopra Steria lanserte i forrige måned sitt nye Security Operations Center (SOC), den nye førstelinjen i kampen for å beskytte sensitive data mot cyberkriminelle, fremmede stater og utro tjenere.

– Et globalt selskap som Wallenius Wilhelmsen har et sterkt behov for sikkerhet. Jeg er stolt over at de nå blir vår andre kunde ved vårt Security Operation Center i Oslo. Herfra skal vi overvåke kundens IT-systemer over hele verden, sier Pedersen.

 

Bildetekst: Sopra Steria skal hjelpe Wallenius Wilhelmsen med å navigere i nettskyen. Foto: Sopra Steria

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia