Vil løfte Sørlandet

| minutter å lese

– Vi vil skape verdi i en flott og viktig landsdel. Vi vil jobbe med næringslivet, med det offentlige og med flest mulig av talentene som finnes her.  

Det sier Knut Festervoll og Baljinder Rihel, som sammen har fått jobben med å bygge opp Sopra Steria i Kristiansand. Ved nyttår 2023 var de drøyt 20, men om de blir 50 eller 100, vet ingen. – For oss er det viktigste å få tak i de riktige personene som vil jobbe med oss 

IT og industri 

De to sier de ønsker å gjøre Sørlandet bedre. Baljinder har alltid levd etter det; det er derfor han er her. Tross flere jobbtilbud i Oslo, har han stadig valgt Sørlandet. – Dette er min by, det er et fantastisk område med masser av muligheter. Det er her jeg vil bidra. 

– Vi har allerede en god kundebase og mange spennende prosjekter der mange viktige aktører i regionen er involvert, sier Knut Festervoll – og ramser opp fullstack-utvikling, devops, nettverk, cybersec, sky... – Og så har vi allerede et sterkt Service Now-miljø. Vi skal være med å utvikle mye nytt både lokalt og nasjonalt. 

Han mener én ting som gjør Agder spennende er all den kraftkrevende industrien, både gammel og ny. Årsaken er at disse virksomhetene står midt i en transformasjon, med stadig høyere krav og forventninger til å redusere karbonavtrykk 

Teknologi og digitalisering vil være vesentlige virkemidler her, og Sopra Sterias erfaring og kompetanse på disse feltene er en god match. Vi vil bidra til å spille industrien god!  

Spennende muligheter hjemme 

Sopra Steria er kjent som en ledende aktør innen digitalisering, flittig involvert i ny verdiskaping og nye teknologi-arbeidsplasser. Både Knut Festervoll og Baljinder Rihel (eller Bindi, som alle kaller ham) mener de kan ha stor nytte av kompetanse fra Universitetet i Agder (UiA). De holder til like i nabolaget. 

– Vi håper på mange gode kandidater derfra, de kan bli dyktige konsulenter. Men uansett er det viktigste for oss altså å få tak i de rette, sier Bindi, som synes det er flott å kunne gi enda flere sørlendinger mulighet for å bli i området de jo kommer fra. 

Sørlendinger har en sterk tilbøyelighet til å ønske seg hjem. Kristiansand blir en stadig mer attraktiv by med stadig flere spennende jobber, og det er moro å være på tilbydersiden her, sier Bindi. 

Må ønske å bidra 

Høsten 2022 startet i alt nesten 400 nye som graduates i Sopra Steria i Norge. Det nystartede Kristiansand-kontoret har gjort avtaler med tre som kommer i august, men regner med at antallet vil øke betydelig i årene som kommer. 

De som starter hos oss i år får en unik mulighet. De får være med å bygge opp noe helt nytt, skape et nytt kompetansemiljø og utvikle nye muligheter i Agder. I et lite miljø blir hver enkelt veldig synlig, og det må jo bli moro, sier Knut Festervoll. Etter hvert som vi blir større, vil også prosjektporteføljen til Sopra Steria og det at vi er kjent som et «Great place to work», være viktig.  

De to understreker at folk som har lyst til å jobbe i selskapet må like høyt tempo, og de må ønske å bidra både til arbeidsmiljøet og til å skape vekst og utvikling i Agder. 

 

Bli en av oss

Se våre ledige stillinger.

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia