Vil løfte Innlandet med de beste hodene

| minutter å lese

Sopra Steria vil ansette over 50 konsulenter på Hamar innen utgangen av neste år. Ambisjonen er å bruke digitalisering til å løfte hele regionen. 

– Vi vil gjerne være med å løfte Innlandet. Vi har allerede samlet noen av Innlandets beste hoder – og ser store muligheter her.   

Espen Falldalen er det man kan kalle «gira». Siden han var med å starte Sopra Sterias yngste regionkontor tidlig sommer 2022, har de vokst fra fem til over 20 personer ett år senere. Falldalen sikter opp mot 50 medarbeidere innen utgangen av 2024, alle sammen på Hamar. 

Som han påpeker: Det er mye kompetanse i regionen med flere skoler og fagmiljøer. Det er et attraktivt område å flytte til, eller flytte tilbake til for de som ønsker å senke pulsen noen hakk. 

Utvikle business 

Ifølge Espen Falldalen selv har de allerede samlet flere av de beste hodene innen skyteknologi, cybersikkerhet, nettverk, prosjekt-, arkitektur- og datahåndtering i kontoret i Seminargata på Hamar, kompetanse han er overbevist om at trengs for å løfte næringslivet i regionen.  

Stikkord er modernisering og digitalisering. Og sikkerhet. Vi sikter mot å bli en viktig aktør for å modernisere IT-bruken også her i Innlandet, sier Falldalen. Selv om de har sete i den gamle OL-byen, jobber de med selskaper over hele landet. 

Han sier næringslivet i Innlandet står foran en betydelig utvikling, der digitalisering vil være avgjørende. Mens effektive IT-verktøy er avgjørende for å drive effektivt, utvikle business og skape digitale fordeler, kan systemene også være sårbare. Derfor er riktig kompetanse så viktig for å lykkes.  

– Vi vil være med å hjelpe andre bedrifter å skape verdi raskere, ved hjelp av moderne IT-løsninger som også står seg i fremtiden. 

Kontakt med næringsliv 

Sopra Steria på Hamar er allerede med i «Digital Innlandet» og Hamarregionen næringsliv. Sopra Steria er også en pådriver for cyber-klyngeni regionen, som allerede er en nasjonal næringsklynge. De har koblet seg opp mot næringsforaene i Mjøsbyene. Kontakten med resten av næringslivet er viktig og selskapet ønsker å bidra til vekst i regionen. 

– Her kan gjengen vår bidra med mye. For eksempel min kollega Marius Sandbu, han er jo en IT-nestor som allerede har tiltrukket oss mye oppmerksomhet. Han er en av de absolutt fremste på sitt felt innen skyteknologi, men vi har også flere andre dyktige og kjente profiler som bidrar. 

Vil vokse 

Falldalen snakker ivrig om folkene og kompetansen som er samlet i de nye lokalene, “en solid base av dyktige fagfolk. De har på plass det aller meste av Microsoft-sertifiseringer på skyløsninger, og dessuten solid kompetanse innen sky og en rekke andre moderne teknologiløsninger 

Og de vil gjerne bli flere – det betyr også flere arbeidsplasser i Mjøs-byen. Det er seniorer de har i tankene; unge talenter kan det bli plass til etter hvert. 

– Aldri kjedelig 

Sopra Steria på Hamar er en del av et selskap med omkring 3 000 ansatte bare i Norge. Som del av dette store miljøet arbeider de med store kunder nasjonalt, eksempler er Bane NOR, Oslo kommune og Forsvarsbygg.  

– Vi har også sentrale roller innenfor digitaliseringsreisen hos store nasjonale kunder på Hamar. Dette betyr jo at folk som gjerne vil bo i Innlandet også kan jobbe med store og viktige prosjekter langt utover Mjøs-regionen, sier Falldalen 

Og mer er på gang. I skrivende stund arbeider staben med flere spennende, lokale kunde-caser og satser på å bli mer synlige i lokalmiljøet med tiden. 

– Det er stadig noe nytt – og ofte stort. Å jobbe her blir garantert aldri kjedelig, avslutter Falldalen 

 

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia