Vil bygge Nord-Norges beste arbeidsplass

| minutter å lese

– Tromsø har vokst fort, og det vil bare fortsette. Det er store muligheter her i nord, også for folk som ikke vil trekkes til Oslo, sier André Bakland. 

Han leder Sopra Sterias satsning i Tromsø, og han har allerede vært med på en eventyrlig vekst. Ikke for Tromsø by som sådan, men for Sopra Sterias Tromsø-kontor.  

Ved den spede oppstarten i januar 2022, brukte de store ord om å runde 50 dyktige ansatte i løpet av tre-fire år. Da de flyttet inn i lokalene i Fredrik Langes gate i mai, var de sju ansatte, ved siste årsskiftet hadde de passert 35 

Det har vært travelt, først i januar i år feiret de åpningen, en stor markering med over 100 inviterte.  

Masse muligheter 

Rekrutteringen har gått over all forventning, sier André Bakland – og mener mye av årsaken ligger i det Sopra Steria er: Et av landets største og beste fagmiljøer med unike utviklingsmuligheter, en sterk merkevare og dessuten en arbeidsplass der man kan jobbe med både lokale og nasjonale prosjekter.  

– Og er det tydelig at gjengen synes vi har det gøy på jobb. 

Apropos fagmiljø: Selv om tromsøstaben kun teller noen titall i dag, har de 3 000 andre, norske kolleger i ryggen. Et eget miljø i Tromsø bringer dem nær kundene, noe som er viktig for å utløse nye, spennende oppdrag, både i byen og regionen.  

– Det er stor etterspørsel etter IT-kompetanse her i nord; det gjør det til et svært interessant marked og et spennende sted å jobbe. 

Gi verdi 

At Sopra Steria er på plass i nord, er også viktig for de som vil bli og jobbe i landsdelen. 

– Det er allerede tydelig at mange vil benytte seg av denne muligheten, de trenger ikke flytte til Oslo for å gjøre noe spennende, sier André Bakland 

Han legger ikke skjul på at akkurat dette betyr mye. Han ønsker seg de beste hodene.  

 – Vi skal bidra lokalt og i komplekse, nasjonale prosjekter, selv om vi sitter i Tromsø. Vi vil gi verdi tilbake til Nord-Norge, sier han. Og det gjelder ikke bare i prosjekter, men også i form av fine, trygge arbeidsplasser. – Vi ser allerede at disse mulighetene tiltrekker både unge som ellers lett ville endt i Oslo og nye internasjonale kolleger. 

Vil vokse 

André Bakland mener Sopra Steria skiller seg ut blant konsulentselskapene i regionen. 

– Som totalleverandør innen digitalisering eller egentlig smarte og samfunnsnyttige IT-løsninger, gjerne koblet mot strategi, sikkerhet, bærekraft og prosjektledelse – har vi ingen konkurrenter. Vi har spisskompetansen, og vi mener vi stiller sterkt som IT-prosjektpartner fra a til å. 

På spørsmål om hvor store Sopra Steria i Tromsø kommer til å bli, drar han litt på det.  

Tja, vi runder trolig 50 ganske snart, og vi kan godt nærme oss 100 i løpet av de neste tre-fire årene. Det er vanskelig å anslå, sier han, men er tydelig optimist. Jeg ser at mange flinke fagfolk ønsker å jobbe i denne fantastiske landsdelen, og vi har jo allerede vokst raskere enn vi hadde tenkt. Vi håper og tror at det vil fortsette. Medarbeidere på Tromsø-kontoret. 

 

Bli en av oss?

Se våre ledige stillinger.

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia