Verdens største uavhengige HR-undersøkelse: Sopra Steria helt i toppen

| minutter å lese

Konsulentselskapet Sopra Steria er kåret til Norges nest-mest attraktive arbeidsgiver i verdens største uavhengige HR-undersøkelse.

Torsdag ble resultatene av den norske versjonen av Randstad Employer Brand Research offentliggjort. Sopra Steria kom på en gjev andreplass – bare overgått av NRK. Dette skjer dagen etter at Sopra Steria for sjette året på rad ble kåret til Norges beste arbeidsplass av Great Place to Work. 

– Sopra Steria kommer på andreplass i år, én plass opp fra 2021. Dette er imponerende og godt jobbet, og bekrefter bare resultatene fra i fjor. Selskapet scorer spesielt høyt på karrieremuligheter og interessante arbeidsoppgaver, noe som er drivere for målgruppen selskapet ønsker å rekruttere, sier Eivind Bøe, administrerende direktør i Randstad Norway. 

Dette er fjerde gang undersøkelsen gjennomføres i Norge. Randstad har spurt rundt 4000 norske arbeidstakere om deres oppfatninger og holdninger knyttet til landets 75 største selskaper. 

Solfrid Skilbrigt, Sopra Sterias HR- og strategidirektør, sier at utmerkelsen betyr mye for selskapet.

– Undersøkelsen til Randstad er uavhengig og svært anerkjent i markedet, og vi blir målt opp mot de største og beste selskapene på tvers av mange bransjer, sier hun. 

Vil ikke hvile på sine laurbær

I undersøkelsen scorer Sopra Steria også høyt på muligheten til å jobbe hjemmefra. Under nedstengningen leverte selskapet en rekke digitaliseringsprosjekter fra hjemmekontor. 

Skilbrigt setter pris på rosen fra Randstad, samtidig som hun understreker at Sopra Steria ikke kommer til å hvile på sine laurbær. 

– For meg er prisen en bekreftelse på at vi jobber riktig, men vi vil aldri komme i mål. Sopra Steria skal være den beste arbeidsplassen for de dyktigste konsulentene. Da må vi hele tiden forbedre oss når det kommer til arbeidsmiljø og faglig utvikling, sier hun.

Kontinuerlig satsing på arbeidsmiljø

I fjor kom Sopra Steria på tredjeplass i kåringen til Randstad. Konsulentselskapet har i en årrekke hevdet seg i toppen i andre arbeidsgiverkåringer, som Universum Awards og Great Place to Work. 

– Dette er et resultat av et kontinuerlig arbeid med å tiltrekke oss og beholde dyktige medarbeidere. Vi vil skape en god arbeidsplass der folk kan vokse og utvikle seg, og hvor våre medarbeidere får brukt kompetansen sin til å levere gode løsninger som gir verdi både for kundene og samfunnet, sier Solfrid Skilbrigt i Sopra Steria. 

 

Bildetekst: Solfrid Skilbrigt i Sopra Steria mottar utmerkelse fra Randstads Eivind Bøe. Foto: Kilian Munch

 

Om undersøkelsen

Randstad Employer Brand Research er verdens største uavhengige HR-undersøkelse. Den er blitt gjennomført internasjonalt i 21 år, og dekker mer enn 30 land. I Norge gjennomføres den i år for fjerde gang, i samarbeid med Kantar. 4000 nordmenn mellom 18 og 65 år er intervjuet om deres inntrykk av utvalgte private selskaper og om andre spørsmål knyttet til arbeidsliv, som forventninger til lønn, motivasjon for å bytte jobb, forskjell på kjønn og andre spørsmål knyttet til arbeidsliv og employer branding. Respondentene er jevnt fordelt i forhold til demografi, og utgjør et tverrsnitt av Norges befolkning. Selskapene som er undersøkt er de største og mest kjente virksomhetene i landet, fordelt på flere bransjer. Ingen av selskapene som er undersøkt er blitt forespurt om å delta, undersøkelsen er uavhengig.

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia