Tre MVPer under ett og samme tak

| minutter å lese

Sopra Sterias Truls Dahlsveen er den tredje i Norge som kan smykke seg med den eksklusive utmerkelsen «Most valueable professional» innen sikkerhet. Bare 44 i hele verden har noensinne fått tittelen. 

Sopra Steria har fått enda en MVP hos Microsoft – enda en «Most Valuable Professional». I alt tre personer har nå denne topp-rangeringen, og Truls Dahlsveen er sist inne i kategorien Sikkerhet. Scott Leaman har fra før tittelen innenfor Mixed Reality, og Marius Sandbu innenfor kategorien Microsoft Azure. 

– Digger å dele 

– Det er selvfølgelig veldig hyggelig bare å bli nominert. Som en relativt introvert og folkesky person er det godt å se at det går an å bli utnevnt uten å ha størst følgerskare eller høyest antall presentasjoner på konferanser, sier Truls Dahlsveen. 

Han sier han alltid har fokusert på å bygge kule ting, lære masse nytt og dele det han er komfortabel med. – Dersom en person blir litt klokere av å ha møtt meg eller lest noe jeg har skrevet, er det enormt verdifullt for meg personlig.  

Samtidig sier han at han skylder alle som har trodd på og satset på ham en stor takk. – Spesielt gjengen i RightSecurity-teamet til Sopra Steria. Jeg hadde ikke fått til dette alene. 

Eksklusivt og viktig 

«Microsoft Most Valueable Professional» er en tittel Microsoft gir til personer som har vist både dedikasjon og ekspertise innenfor et fagområde over en lengre periode.  

– Vi kunne ikke vært stoltere av Truls og det han får til. Jeg syns det er svært fortjent at han får tittelen MVP innen Security, sier Jørgen Rørvik, som leder Sopra Sterias sikkerhetstjenester i Norden. 

I Sopra Steria jobber Truls i et av landets beste fagmiljøer innenfor Cybersecurity, og det er svært gledelig å se at hans innsats og genuine passion for faget blir anerkjent på denne måten. Han har også vært delt av sine kunnskaper på svært mange arenaer. Denne MVP-tittelen er vel fortjent og til inspirasjon for andre. 

Han mener Truls Dahlsveen representerer noe av det viktigste for Sopra Steria som selskap: Han ønsker alltid å lære mer og samtidig dele med fagmiljøet rundt seg.  

Må kvalifisere seg hvert år 

MVP-utmerkelsen varer bare i ett år; det betyr at man kvalifisere seg på nytt hvert år. Men utmerkelsen gir ham også flere fordeler. 

Jeg er mest glad for å få noen ekstra credits i Azure – jeg har noen private prosjekter som kan nyte godt av litt ekstra kapasitet til testing. Det er også ekstremt mange dyktige og flinke folk innenfor MVP-miljøet som allerede har tatt kontakt og som jeg ser frem til å lære masse av.» 

Truls Dahlsveen har jobbet i Sopra Steria siden i 2017. Han har tidligere jobbet i Forsvaret og har også vært utleid til samme sektor etterpå. Parallelt med disse oppdragene sine har han sikkerhetstestet infrastruktur og holdt kurs i etisk hacking. Han har jobbet i Security Engineering-teamet til Sopra Steria siden 2020 hvor han har fungert som Tech Lead i selskapets eget Security Operations Center 

 

Bildetekst: 

– Fantastisk moro at vi har blitt et helt trekløver av «Most Valueable Professionals» bare her i Sopra Steria, sier Truls Dahlsveen (i midten), sikkerhetsarkitekt i selskapet.
På hver side allerede
to etablerte MVPere: Mixed Reality Lead Scott Leaman og skyevangelist Marius Sandbu.  Foto: Sopra Steria 

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia