Telenor velger Sopra Steria som langsiktig IT-partner

| minutter å lese

Konsulentselskapet Sopra Steria skal forvalte en portefølje med forretningskritiske applikasjoner for Telenor.

– Telenor Norge eier kritisk nasjonal infrastruktur. Vi har behov for å knytte til oss ytterligere leverandører i Norge som kan bidra til en stabil og sikker forvaltning av våre systemer også i fremtiden. Valget falt på Sopra Steria grunnet kompetanse og kvalitet, og føler oss trygge i valget av en langsiktig partner som allerede er en erfaren forvalter og utvikler av samfunnskritiske systemer i Norge, sa Bjørn Ivar Moen, konstituert administrerende direktør i Telenor Norge, da han signerte kontrakten.

Sopra Steria har tidligere bygget enkeltsystemer for Telenor. Nå blir IT-konsulentene langsiktig partner og breddeleverandør med ansvar for forvaltning, utvikling og modernisering av en portefølje av Telenors applikasjoner.

Stor og viktig oppgave

– Dette er en stolt dag for oss. Sopra Steria får ansvar for å håndtere flere av Telenors IT-systemer de neste årene, noe som er en omfattende og viktig oppgave. Vi kommer til å trekke på kompetanse og erfaring fra mange år med utvikling og digitalisering av store, samfunnskritiske systemer i Norge. Et stort, tverrfaglig team hos oss skal jobbe med Telenor. Vi vil levere tjenester med hele bredden av vår tjenesteportefølje, fra forvaltning til strategi og innovasjon, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia.

Kontrakten er blant de største på det norske markedet hittil i år.

– Sopra Steria har det ledende miljøet i Norge når det kommer til forvaltning og modernisering av store porteføljer. Vi skal sørge for at Telenor også i fremtiden leverer gode tjenester til sine kunder og samarbeidspartnere, sier Rusti.

 

Bildetekst: STRATEGISK AVTALE. Telenor Norge og konstituert administrerende direktør Bjørn Ivar Moen (t.v.) velger Sopra Steria, her ved administrerende direktør Kjell Rusti, som langsiktig partner og breddeleverandør på IT-siden. Foto: Sopra Steria

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia