Sterk Trondheim-vekst for Sopra Steria

| minutter å lese

Det koker i Trondheims IT-marked. Nå ruster Sopra Steria opp det lokale kontoret med flere ledere og teknologer.

Sopra Steria, som denne uken ble kåret til Norges beste arbeidsplass for femte året på rad av Great Place To Work, regner med å passere 150 medarbeidere i Midt-Norge i løpet av 2021. 

– Flere og flere virksomheter i Trondheim og Midt-Norge ønsker å bli datadrevne, og etterspørselen etter digitale tjenester er i voldsom vekst. Selv ikke pandemien har bremset etterspørselen, snarere tvert imot, sier Trond Utne, direktør for forretningsrådgivning i Sopra Steria Trondheim. 

Skal vinne ekspertene

Steinar Husa er ny direktør for digitale plattformtjenester ved Trondheim-kontoret til det internasjonale konsulentselskapet. De siste ni årene har han jobbet i Experis, der han blant annet ledet regionene Trondheim, Stavanger og Bergen. 

– Vi bygger et stort og lokalt fagmiljø med stadig bredere kompetanse, slik at vi kan hjelpe kundene med modernisering, effektivisering og innovasjon. I tillegg kan vi trekke på store fagmiljøer både i Norge og Europa, sier Husa. 

Han får også to nye lederkolleger innen området digitale plattformtjenester: Tomas Westerhus og Roy Myhre, kommer fra henholdsvis Experis og TietoEvry. Mens Westerhus skal lede konsulentsatsingen, vil Myhre lede på sky- og sikkerhetsområdet. 

– For å klare å dekke kundenes økende behov i tiden fremover, må vi selv vokse. Det skjer utrolig mye i Trondheim nå – både i offentlig og privat sektor – og kampen om de beste hodene er stor. Den er vi godt rustet til å vinne, sier Utne. 

Nå er Sopra Steria i full gang med å utvide staben med flere konsulenter og teknologer. Innen sommeren begynner medarbeider nummer 100 i Trondheim, og før året er omme kan ytterligere 50 til være på plass i det bærekraftige plusshuset Powerhouse på Brattørkaia. 

1 av 4 vil sette ut mer

I en helt ny nordisk IT-undersøkelse gjennomført av Whitelane Research og PA Consulting kommer det fram at 27 prosent av norske virksomheter planlegger å flytte mer IT ut av huset fram mot 2023. Husa fastslår at motivet for å sette ut infrastruktur og tjenester er i endring. 

– Før var det nesten bare snakk om å spare penger og kutte stillinger. Nå handler det om å få inn kompetanse for å gjennomføre prosjekter og videreutvikle organisasjonen, sier Husa.

Steinar Husa Tomas Westerhus og Roy Myhre_Trondheim


NY LEDERTRIO I DIGITALE PLATTFORMTJENESTER I TRONDHEIM. (f.v.) Steinar Husa, Tomas Westerhus og Roy Myhre styrker lederteamet til Sopra Steria i Trondheim. Foto: Sopra Steria


Lederteamet i Trondheim. (f.v.) Steinar Husa, Trond Utne og Stian Myrland, Sopra Steria i Trondheim. Foto: Sopra Steria

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia