Sopra Sterias Solfrid Skilbrigt kåret til «Årets HR-personlighet»

| minutter å lese

Under Great Place to Work sin årlige kåring av Norges beste arbeidsplasser 27. april, var det Sopra Sterias egen HR- og strategidirektør, Solfrid Skilbrigt, som stakk av med den høythengende hedersprisen «Årets HR-personlighet».  

– Jeg er utrolig stolt av å motta denne prisen for mitt bidrag til utviklingen av Sopra Steria, sier Solfrid Skilbrigt.

Under kåringen onsdag ettermiddag, uttalte administrerende direktør i GPTW Norge at hedersprisen gikk til «en HR-person som på en strategisk og bærekraftig måte har vært en pådriver for å skape en fantastisk arbeidsplass». 

Skilbrigt startet i Sopra Steria som nyutdannet, og har i over 35 år vært med på å bygge opp Sopra Steria som både selskap og arbeidsplass:

– Jeg blir stolt av å tenke på resultatene vi som selskap har fått, og reisen vi sammen har vært gjennom. Ikke bare har vi vunnet Great Place to Work Institute sin kåring over Norges beste arbeidsplasser seks år på rad. Vi har utviklet oss fra å være et lite hardware-selskap, til å bli Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, sier Skilbrigt.

Skilbrigts HR-avdeling har også vunnet en rekke priser for å være «best in class». Blant annet har selskapet vunnet den høythengende «Kompetanseprisen» til HR Norge, og under «The Hunt» i fjor var det Sopra Steria som vant den gjeve prisen for «årets HR-avdeling». 

– Jeg er heldig som har både en kunnskapsrik og engasjert HR-avdeling og ledergruppe i ryggen. Sammen har vi et mål om å stadig forbedre og utvikle organisasjonen vår, og den enkelte medarbeider. Vi jobber strategisk og langsiktig for å lykkes. Synlige resultater av arbeidet vi legger ned er veldig inspirerende, sier Skilbrigt.

Employer branding-ekspertene i Universum har også gjennom en årrekke kåret Sopra Steria som en av Norges mest attraktive arbeidsplasser for studenter og arbeidstakere innen flere fagområder. Det samme gjorde Randstad i sin rapport «Employer Brand Research 2021». 

– Det er stor konkurranse om de beste talentene. Vi jobber derfor hardt for å være den beste arbeidsplassen for de flinkeste folka. Nøkkelen for å lykkes mener jeg er å se hvert enkelt individ, vise åpenhet og raushet, samt dele kunnskap med hverandre, kunder og samfunnet, sier Skilbrigt og fortsetter:

– Man må også tørre å si ja til gode ideer. Sopra Steria er det eneste selskapet i Norge, meg bekjent, som har en egen luftballong som medarbeidere kan ta en tur i, som arrangerer kunnskapsfestival for sine medarbeidere – eller som lager spillefilm i stedet for å invitere til en tradisjonell kick-off, avslutter Skilbrigt.

Bildet: Jannik Krohn Falck i GPTW overrekker hederspisen til Solfrid Skilbrigt 

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia