Sopra Sterias Espen Haugen nominert til høythengende BI-pris

| minutter å lese

Forrige uke gikk BI Alumni Awards av stabelen, og Sopra Sterias Espen Haugen var blant de nominerte til den gjeve prisen Young Alumni Award.  

Young Alumni Award deles ut til en person som har utmerket seg innenfor en eller flere bransjer og som presterer på et høyt nasjonalt eller internasjonalt nivå. Prisen gikk til Nikolai Herman Skeie Wiencke i Bærum kommune, men nominasjonen i seg selv er en seier. Espen Haugen, som jobber som senior forretningsrådgiver i Sopra Steria, sier at nominasjonen kom overraskende: 

- Det var selvfølgelig veldig hyggelig å bli nominert. Jeg ble også overrasket over nominasjonen, for det er tusenvis av dyktige personer som er uteksaminert fra Handelshøyskolen BI de siste ti årene, og det er naturlig nok stas at jeg blir lagt merke til!, sier han. 

BI skriver at alle de fire nominerte har utmerket seg tidlig i livet og demonstrerer et stort potensiale, og at de er anerkjent som kommende unge ledere gjennom dokumenterte prestasjoner. I tillegg har de vist betydelig karriereprogresjon og nyter stor tillit i ansvarlige stillinger innen deres virksomhet. De nominerte har også oppnådd bred anerkjennelse gjennom utmerkelser, priser eller medieomtale.  

Stort engasjement for studenter 

Haugen er klar på at det ikke er vanskelig å stå på hver dag for kunder, kolleger og selskapet, hovedsakelig på grunn av at han har et svært givende arbeid. 

- Jeg er så heldig at jeg får jobbe med veldig spennende prosjekter i store organisasjoner i både offentlig og privat sektor. Når jeg samtidig har så mange dyktige medarbeidere å sparre med, og jeg ser hva de utretter med sitt arbeid i sine prosjekter, gir det en meg ekstra drivkraft, sier han. 

Haugen har de siste årene vist et stort engasjement for studenter og studieløpet. Blant annet har han også vært ansvarlig for graduate-bloggen til Sopra Steria: 

- Jeg har videreført noe av engasjementet jeg hadde da jeg var student ved BI, blant annet knyttet til studiestart og arrangementet Bergensbaneløpet (stafett mellom BI og NHH). Jeg har blant annet vært daglig leder for studentforeningen og leder for fadderukene ved BI Oslo gjennom studietiden. Det har bidratt til at jeg de siste årene har blitt invitert til BI i forbindelse med studiestart, for å fortelle nye studenter om mulighetene de har på BI og min vei inn i næringslivet og Sopra Steria. Jeg har også representert Sopra Steria på ulike studentarrangementer ved BI de siste årene, blant annet knyttet til Karrieredagene og Bergensbaneløpet. 

Opptatt av mennesker 

Prisen har satt Haugen på kartet, og hans karriereambisjon for de neste fem årene er å øke sin kompetansen på mennesker i endringsinitiativer: 

- Jeg håper læringskurven min i Sopra Steria fortsetter bratt oppover, og at jeg øker min kompetanse, ferdigheter og erfaring som endringsleder. Vi går en utrolig spennende fremtid i møte, med store digitaliseringsbehov. Jeg brenner virkelig for at medarbeidere i organisasjoner skal gå hånd i hånd med digitaliseringsinitiativ. Det er avgjørende for at initiativene faktisk lykkes, og det vil jeg fortsette å arbeide for, avslutter han.  

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia