Sopra Steria vokser: Vilde og 300 nye kolleger startet i august

| minutter å lese

Til tross for usikre tider så har markedet stort behov for konsulenttjenester innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Det gjør at Sopra Steria fortsetter sin unike vekst.

– Vi gleder oss stort til å ta imot 300 nyansatte i august, sier administrerende direktør i Sopra Steria, Kjell Rusti, og legger til:

– Grunnen til at vi er så mange akkurat denne måneden, er fordi det er da vårt Accelerate-program starter opp. Det vil si at vi får 270 nyutdannede medarbeidere, såkalte «graduates», rett fra skolebenken.

Selskapet har over 3000 konsulenter, der majoriteten sitter i Oslo. De nyutdannede er et viktig tilskudd til bedriften hvert år, men de er også en del av selskapets samfunnsoppdrag, kan Rusti fortelle:

– De nyansatte kommer inn med nye tanker, ny kunnskap og masse vilje og pågangsmot! Samtidig så vet vi at det er stor mangel på teknologikompetanse i Norge – og gjennom vårt Accelerate-program så skal vi lære disse 270 nyutdannede å bli dyktige konsulenter og teknologer. Vi bruker store ressurser på å sørge for at de skal være med å løfte Norge videre. Det ser vi på som et viktig samfunnsoppdrag, sier han.

Accelerate-programmet sørger for at de nyutdannede utvikler seg gjennom en rekke kurs og sertifiseringer, samtidig som de får bryne seg på utfordringer hos store kunder innen både det private næringsliv og offentlig sektor.

– Behovet for omstilling og fornyelse er større enn noensinne, og vi er en sterk og solid partner for våre kunder med kombinasjonen av tung seniorkompetanse og mange dyktige nyutdannede, sier Rusti.

Kunstig intelligens og samfunnsøkonomi

Vilde Wøien er en av årets graduates i Sopra Steria. Det er stor kamp om dem som studerer teknologifag, og de fleste som studerer ved NTNU og andre universiteter med teknologifokus har ofte en rekke valgmuligheter når det kommer til valg av arbeidsplass.

Hun er ikke i tvil om hvorfor hun valgte å begynne i Sopra Steria:

– Først og fremst fordi jeg ønsket at min første fulltidsjobb skulle være et sted med mange muligheter og et godt miljø! Jeg liker å tilegne meg ny kunnskap og blir drevet av nye utfordringer, og opplever at Sopra Steria er et sted som legger til rette for dette. Som et eksempel er jeg allerede med i Microsoft University-programmet, sier Wøien.

Hun forteller at hun skrev en teknisk masteroppgave om kunstig intelligens, men at hun det siste året har studert samfunnsøkonomi.

– Det er spennende å jobbe et sted med så varierte prosjekter at det ikke er utenkelig at jeg kan få bruk for begge fagfeltene mine.

Trygt sted å jobbe

Wøien reflekterer også over viktigheten av å jobbe hos en trygg arbeidsgiver som Sopra Steria.

– Nå som det har blitt et mer usikkert arbeidsmarked setter jeg ekstra pris på å være ansatt her. Jeg har studievenner som har fortalt at de har fått utsatt eller kansellert kontrakt før oppstart, men jeg har ikke vært i tvil et sekund rundt oppstarten hos Sopra Steria.

– Oppfølgningen var god i forkant, både med informasjon på e-post, fadderordning og invitasjoner til faglige og sosiale eventer. Det har gjort at jeg har følt meg veldig velkommen!

Wøien synes ikke at det har vært for voldsomt å begynne samtidig som 270 andre graduates:

– Til tross for at vi var så mange på samling de første dagene, følte jeg meg spesiell og heldig. Det har vært motiverende å høre foredrag fra andre flinke folk i selskapet, og jeg ser veldig fram til å sette i gang med prosjekter. Etter møter med tidligere graduates er jeg sikker på at jeg har lærerike og ikke minst morsomme år i møte, og med tanke på at jeg allerede er medlem av over 10 sosiale og faglige grupper så vil det ikke bli noen kjedelige stunder, avslutter hun.

 

Sopra Steria ansatte 270 nyutdannede i august.

 

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia