Sopra Steria satser i Bergen

| minutter å lese

Selskapet fortsetter veksten i Norge og åpner nå kontor i Bergen.

– Bergen har et sterkt og ekspansivt næringsliv. Vi ser store muligheter innen handel, finans, energi, industri og ikke minst havbruk. Da er det naturlig at vi etablerer et nærvær her, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria. 

Skal ha inn de beste i vest

Konsulentselskapet forhandler nå om kontorlokaler sentralt i Bergen. Samtidig er rekrutteringsarbeidet av dyktige konsulenter allerede godt i gang. Den første lederen er alt ansatt og flere nøkkelpersoner er på vei inn. Rusti forteller at målet er å ansette 50 konsulenter i Bergen i 2021.

– Lokal forankring er en viktig del av strategien vår, og da må vi få inn folk som kjenner forholdene og som brenner for byen og landsdelen. Skal vi være best i Bergen, må vi ansette de beste konsulentene i Bergen og omegn, fastslår han. 

Størst på digitalisering

Samtidig som Sopra Steria jobber med å bygge opp en organisasjon i Bergen, er planen å trekke på kompetansen selskapet sitter på både nasjonalt og internasjonalt. Sopra Steria har 46 000 ansatte fordelt på 25 land. 2000 av dem jobber i Norge. 

– Vi har landets største fagmiljø innen digitalisering, og 2020 ble vårt beste år noensinne. I en årrekke har vi bistått offentlige og private aktører med å akselerere den digitale strategien og optimalisere deres IT-transformasjon. Dette gir oss tyngde og kapasitet til å konkurrere om de mest innovative og krevende digitaliseringsprosjektene også i Bergen, sier Rusti. 

Sopra Steria leverer allerede en rekke tjenester til kunder i Bergen og i regionen og leverer i hele verdikjeden, fra forretningsrådgivning til systemutvikling, infrastruktur og drift. 

– Nå gleder vi oss til å komme ordentlig på plass her i Vestlandets hovedstad. Dette blir et spennende, nytt kapittel i Sopra Sterias historie, sier Rusti.

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia