Sopra Steria kåret til en av Norges mest attraktive arbeidsgivere

| minutter å lese

Universum kåret denne uken Sopra Steria til en av Norges mest attraktive arbeidsgivere, samt «bransjens beste» innen IT og en av årets «klatrere» blant økonomene.

– Vi er stolte av å komme på fjerdeplass på listen over attraktive arbeidsgivere innen IT, og for å rykke frem en plass fra i fjor. Samtidig har vi klatret på listen for økonomene og ingeniører, sier HR- og strategidirektør i Sopra Steria, Solfrid Skilbrigt.

Universum avdekker hvert år Norges mest attraktive arbeidsgivere og karrierepreferanser blant yrkesaktive med høyere utdanning, og i år har i overkant av 10 000 sagt sin mening.

Langsiktig arbeid

– Dette skyldes ikke flaks og tilfeldigheter. Kampen om de beste hodene er tøff i bransjen vår. Vi jobber derfor langsiktig med å være en attraktiv arbeidsplass, og at så mange ønsker å jobbe hos oss, er et tegn på at vi har lyktes, sier Skilbrigt.

Hun mener at fokus på medarbeiderutvikling og delingskultur, er nøkkelen til suksess:

– Vi er opptatt av å tilby alle våre medarbeidere faglig utvikling, spennende arbeidsoppgaver med stor samfunnsnytte og en raus delingskultur. Vi ser at det skaper engasjerte og motiverte medarbeidere, samtidig som vi blir sett på som en attraktiv arbeidsplass, både av egne og potensielle medarbeidere – det er win-win, sier Skilbrigt. 

Employer Branding

Resultatene fra undersøkelsen ble offentliggjort torsdag 11. november på webinaret «Universum Awards». Til stede for å motta prisen, var blant annet Megan Strand, Director Corporate and Employer branding i Sopra Steria. Hun mener selskapets satsning på employer branding også har bidratt til det gode resultatet:

 – I Sopra Steria har vi i en årrekke arbeidet systematisk med å styrke merkevaren vår.  Nå ser vi at arbeidet har gjort det mulig for oss å ta rollen som ledende konsulentselskap innen digitalisering i Norge. Det har styrket vårt employer brand, slik at vi bedre klarer å beholde de dyktigste menneskene og tiltrekke oss nye, sier Strand og fortsetter:

– Vi opplever en stor etterspørsel fra våre kunder, noe som igjen gjør at vi vokser i antall ansatte hvert eneste år. Når vi som selskap vokser, er det enormt viktig at vi setter våre medarbeidere i sentrum for alt vi gjør, sier Strand. 

Solfrid Skilbrigt er enig:

 – Medarbeidere i sentrum er nøkkelen. For å lykkes med det er vår erfaring at kombinasjonen av kunnskap og ekspertise fra HR-avdelingen og marked- og kommunikasjonsavdelingen er helt essensielt, avslutter Skilbrigt.

 

Bildetekst:
Helene Eide, Megan Strand, Silje Bjørthun og Ida Endresen, alle fra Sopra Steria

 

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia