Sopra Steria inviterte til hackathon og ansatte alle deltakerne

| minutter å lese

I oktober inviterte Sopra Steria en gruppe studenter til hackathon. Alle de 18 deltakerne fikk i etterkant tilbud om fast ansettelse – og takket ja.  

–  Nivået til alle som deltok i hackathonet var enormt høyt, så vi bestemte oss derfor tidlig å tilby alle deltakerne intervju. I intervjuene overbeviste samtlige på nytt, så vi endte med å ansette dem alle sammen med oppstart i vårt graduate-program, sier HR- og strategidirektør i Sopra Steria, Solfrid Skilbrigt.  

Graduatene starter til høsten, men noen, deriblant Tonje Medby og Khalil Mishal, er allerede i gang.  

– Jeg er en del av graduate-kullet som starter i august, men jeg spurte om jeg kunne starte før, og det var helt i orden, sier Khalil Mishal, som har studert industriell kybernetikk på NTNU.  

Koronasituasjonen til tross, synes han at overgangen fra skolebenk til arbeidsliv har gått overraskende bra: 

– Det har jo vært en litt spesiell oppstart ettersom alt er digitalt. Det har likevel gått veldig fint, og vi har hatt mange morsomme digitale arrangementer for oss graduates. Det å praktisere det man har lært på studiet, er også veldig motiverende og læringskurven er svært bratt, sier Mishal.  

–  Lærer noe nytt hver dag 

Tonje Medby, som studerte økonomi på handelshøyskolen BI, hadde ikke forventet at deltakelsen på hackathonet skulle lede til fast ansettelse i Sopra Steria. Hun er svært glad for utfallet: 

– Jeg meldte meg på for å lære mer om teknologi, og samtidig finne ut om denne retningen var noe jeg kunne tenke meg. At deltakelsen på hackathonet endte med fast jobb i Sopra Steria, er jeg veldig glad og takknemlig for. Det er tross alt Norges beste arbeidsplass!, sier Medby. 

Hun jobber nå som graduate i Sopra Sterias Digital Platform Services-avdeling: 

– Jeg jobber med digitaliseringsplattformen ServiceNow. Dette er samme plattform som jeg ble godt kjent med under hackathonet. Jeg kom raskt ut i et veldig spennende prosjekt. Her lærer jeg noe nytt hver dag. I tillegg tar jeg ulike kurs og sertifiseringer underveis. Ekstra motiverende er det å se at det jeg lærer på kursene kan brukes i prosjektene, sier Medby. 

Hun er også enig med Mishal om at overgangen fra skolebenk til arbeidsliv har gått fint: 

– Vi var vant til å jobbe mye hjemmefra i studietiden, så oppstart på hjemmekontor har gått helt fint. Jeg har møtt så mange nye mennesker, og lært masse. Det er spennende å lære mer om teknologi. Jeg merker også at jeg blir flinkere og flinkere for hver dag. Det er dødsgøy, sier Medby.  

Ønsker seg flere hackatoner 

HR- og strategidirektør Solfrid Skilbrigt mener hackathon kan være noe Sopra Steria skal satse på enda mer i fremtiden:  

– Gjennom å arrangere hackathon fikk vi mulighet til å bli kjent med studentene over flere dager, og på en helt annen måte enn i en intervjusetting. Samtidig ble studentene kjent med oss, plattformene vi jobber med, og hvordan vi løser utfordringer hos våre kunder. Jeg tror det er lettere for studentene å vurdere om de kunne tenke seg å jobbe hos oss – noe samtlige deltakere i denne gruppen hadde lyst til. Derfor kommer vi nok til å arrangere flere hackathoner i fremtiden, avslutter Skilbrigt.

Bildetekst: Khalil Mishal og Tonje Medby fikk begge fast jobb i Sopra Steria etter at de deltok på hackathon i oktober.

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia