Sopra Steria fester grepet i Trondheim

| minutter å lese

På sju år har Sopra Steria Trondheim vokst fra å være et lite prosjektselskap i beskjedne lokaler på Moholt, til å bli blant de største konsulenthusene i Norges teknologihovedstad. Nå flytter selskapet inn i verdens nordligste plusshus.

– Vi er nå 70 medarbeidere i Trondheim, og har mål om å passere 100 til neste år. Denne delen av landet er blitt et viktig marked for oss. Vi merker vekst innenfor de aller fleste områder, men kanskje spesielt skyteknologi og sikkerhet, sier Stian Myrland, applikasjonsdirektør i Sopra Steria i Trondheim.

Konsulentselskapet har nylig flyttet inn i Powerhouse Brattørkaia. Den offisielle åpningen av Norges største – og verdens nordligste – plusshus skjer i nå 30 august. Gjennom et livsløp på 60 år skal bygningen generere mer energi enn det som ble brukt til produksjon av byggematerialer, oppføring, drift og avhending.

– Det er utrolig bra å endelig være på plass i Powerhouse, etter å ha gått og ventet på dette en stund. Sopra Steria har en klar bærekraftprofil, og derfor passer det godt at lokalene våre faktisk produserer fornybar energi. I tillegg er utsikten over den flotte Trondheimsfjorden en fantastisk bonus, sier Myrland.

Kutt ut forretningsreisen

I forbindelse med åpningen av Powerhouse Brattørkaia arrangerer Sopra Steria et lynkurs i hvordan virksomheter kan redusere klimautslipp ved hjelp av digital samhandling.

– Mange virksomheter leter etter måter å kutte i egne utslipp på, samtidig som Norge ligger i verdenstoppen på forretningsreiser. Mange av disse reisene kan unngås dersom man får på plass gode digitale møteplasser og en internkultur som oppfordrer til digital samhandling, sier Myrland.

Vant kontrakt med kommunen

Tilbake i 2012 vant Sopra Steria en driftsavtale med Trondheim kommune, og da hastet det med å etablere seg lokalt. Et prosjektkontor ble opprettet på Moholt for å bistå med leveransen.

Våren 2013 valgte oljeselskapet Aker BP, som da het Det norske, Sopra Steria som sin hovedleverandør på IT. Samme år etablerte forretningsrådgivning seg som første konsulentenhet ved kontoret. Kontoret vokset gradvis til nærmere 40 ansatte ved inngangen til 2017. Det var først da kontoret fikk egen applikasjonsavdeling og infrastrukturavdelingen utvidet med egne konsulenter i regionen, at det virkelig ble fart på veksten, sier Trond Utne, direktør for forretningsrådgivning i Sopra Steria i Trondheim.

På de to siste årene har kontoret vokst fra knappe 40 ansatte til 70 ansatte, og det er foreløpig ingen tegn til at veksten på kontoret skal avta med det første.

Tilbyr hele bredden

– I dag kan vi tilby hele bredden av konsulenttjenester i Trondheim med alt fra strategisk rådgivning og prosjektledelse for vår kunder til tyngre leveranseprosjekter innen utvikling og drift. Vi skiller oss ut blant en del lokale og et par nasjonale leverandører. Sopra Steria er nemlig både lokal, nasjonal og internasjonal, og vi kan dermed trekke på spisskompetansen til noen av Norges og Europas dyktigste fagfolk, sier Alf-Håvard Iversen, leder for infrastrukturområdet i Sopra Steria Trondheim.

Han forteller at Sopra Steria har kunder både i næringslivet og det offentlige i Trøndelag.

Attraktiv arbeidsplass

De siste tre årene har Sopra Steria vunnet Great Place to Work-kåringen «Norges beste arbeidsplass». Konsulentselskapet gjør det også stadig sterkere i Universum-målingen av landets mest attraktive arbeidsplasser for studenter og nyutdannede. Stian Myrland tror sistnevnte har sammenheng med Sopra Sterias økte kjennskap blant NTNU-studenter.

– Her har vi i flere år hatt et tydelig nærvær, og det har vist seg å være en god strategi. Mange ønsker å jobbe hos oss. Vi kan tilby faglig utvikling, spennende prosjekter og stor variasjon i arbeidet, sier han.

Vil vokse riktig

Samtidig som Myrland og Iversen ser for seg videre vekst, understreker begge at målet ikke er å vokse til enhver pris.

– Våre medarbeidere gleder seg til å komme på jobb, selv en tidlig mandagsmorgen. Dette miljøet vil vi beholde og bygge videre på. Derfor må vi vokse riktig, med de rette folkene. De som vil jobbe hos oss må ha kompetansen på plass, kunne jobbe selvstendig og bidra til et positivt arbeidsmiljø, sier Iversen. 

 

Bildetekst: FLYTTER INN I PLUSSHUS. Sopra Sterias 70 medarbeidere i Trondheim er på plass i plusshuset Powerhouse Brattørkaia.

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia