Sopra Steria blant Norges mest attraktive arbeidsgivere på ny kåring

| minutter å lese

En ny kåring i regi av Academic Work plasserer Sopra Steria som den syvende mest attraktive arbeidsgiveren for unge arbeidstakere i hele Norge, og det eneste konsulentselskapet på topp ti-listen.  

– Vi investerer mye i å utvikle våre konsulenter slik at de skal få en god start på sin karriere. Det er derfor veldig gøy at unge arbeidstakere ønsker å starte sin karriere hos oss, sier HR- og strategidirektør i Sopra Steria Skandinavia, Solfrid Skilbrigt.

Det er den årlige undersøkelsen Young Professional Attraction Index (YPAI), gjennomført av rekrutteringsbyrået Academic Work, kartlegger unge arbeidstakeres syn på arbeidsgivere. Undersøkelsen ser også spesifikt på hvilke selskaper som er mest attraktive innen IT, teknologi og økonomi.

– I tillegg til å komme på den generelle topp ti-listen, er vi er veldig stolte av å også komme på topp ti innen både IT og teknologi. Vi jobber hver dag med å digitalisere og utvikle samfunnet til det bedre, så at unge teknologer og IT-utdannede ønsker å jobbe hos oss, er vi helt avhengige av, sier Skilbrigt.

Young Professional Attraction Index (YPAI) baserer seg på tre faktorer; arbeidsgiverens rykte, arbeidsgiverens opplevde fremgang i markedet og hvorvidt respondentene ønsker å jobbe hos arbeidsgiveren eller ikke. Helena Haugane og Rameen Khan som begge er nyansatte i Sopra Steria, løfter Graduate-programmet som bakgrunn til valg av arbeidsgiver:

– Det omfattende Graduate-programmet som Sopra Steria tilbyr er er veldig attraktivt. Du får starte sammen med mange andre nyutdannede, og programmet fokuserer på faglig utvikling og nettverksbygging. I tillegg er Sopra Steria kjent for å ha et sosialt arbeidsmiljø og legger til rette for mange aktiviteter å engasjere seg i, sier Haugane og får støtte fra Khan:

– Programmet gir mulighet for å øke sin kompetanse gjennom kurs og sertifiseringer. Samtidig er man er ikke bundet til noe fast karrierespor, og får lov til å selv være med på å forme sin karriereutvikling, sier Kahn.

Kahn løfter også samfunnsbidraget som en motivator for å velge Sopra Steria:

– Et kriterie da jeg søkte jobb, var å få jobbe med samfunnsnyttige oppdrag. Der har Sopra Steria innfridd forventningene mine. I tillegg til samfunnsnyttige prosjekter bidrar jeg til «The Challenge», som er Sopra Steria sin årlige innsamlingsaksjon til utdannelsesinitiativer i India og Kirkens Bymisjon, sier Khan.

I år har Sopra Steria tatt inn 161 nyutdannede, og fått inn over 1350 søknader til sitt Graduate-program. Solfrid Skilbrigt mener nyutdannede er svært positive bidrag til virksomheten:

–De nyutdannede kommer inn hvert år med ferske perspektiver, nye ideer og oppdatert faglig kompetanse. De bidrar til at vi kan innovere hos oss selv, og våre kunder. Derfor er vi veldig fornøyd med å oppnå sjuende plass på listen. Men vi gir oss ikke der, og skal fortsette å jobbe hardt for å bli stadig mer attraktive for nyutdannede, så vel som for erfarne søkere, sier Skilbrigt.

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia