Scott Leaman mottar prestisjetung Microsoft-utmerkelse

| minutter å lese

Scott Leaman fra Sopra Steria, en av Norges og Europas fremste kapasiteter på «Mixed Reality», eller utvidet virkelighet, utnevnes nå til «Most Valuable Professional» (MVP) av Microsoft.

– Vi er utrolig stolte av Scott, og jeg synes dette er svært fortjent. Han er en av Sopra Sterias fremste teknologer i Norge, og han ligger helt i front av «Mixed Reality»-faget både i Norge og i Europa. At han nå blir MVP er noe som vil legges merke til i industrien, sier Jørn Skaaraas, direktør for systemutvikling i Sopra Steria.

«Most Valuable Professional», ofte bare referert til med forkortelsen MVP i IT-verden, er en utmerkelse som Microsoft gir til teknologer som kommer med oppsiktsvekkende bidrag innenfor sitt fagfelt. 

Eneste i sin kategori

I Norge kan 31 personer kalle seg MVP. Imidlertid er Scott Leaman den eneste som er MVP innen Windows-utvikling. På verdensbasis utgjør denne kategorien bare tre prosent av alle MVP-utnevnelsene. 

– Jeg har hatt lyst til å bli MVP en god stund nå. De siste fem årene har jeg jobbet mye med «Mixed Reality», og her ligger Microsoft som kjent veldig langt fremme med sin HoloLens-teknologi, sier Scott Leaman. 

Nøkkelperson i hologramsatsing

Leaman har vært ansatt i Sopra Steria siden 2017, og spilte en viktig rolle da konsulentselskapet ble Norges første Microsoft-partner innen «Mixed Reality». 

De siste årene har han vært involvert i flere høyprofilerte prosjekter med utvidet virkelighet, blant annet hos Falck, Equinor og Åkerblå. Han er også en nøkkelperson i oppbyggingen av den offentlig-private HoloCare-satsingen til Inven2 og Sopra Steria. 

Må kvalifisere seg hvert år

MVP-utmerkelsen varer i ett år, og deretter må man årlig kvalifiseres. Leaman forteller at utmerkelsen gir ham visse fordeler som fagperson. 

– Du får ekstra tidlig tilgang på informasjon om nye produkter, slik at du kan være mest mulig oppdatert til enhver tid. Du får også anledning til å bli med på en rekke fagsamtaler og møter, som er en fin anledning til å utveksle kunnskap og erfaringer med noen av verdens fremste eksperter på sine områder, sier han.

 

Bildetekst: I FRONT. Scott Leaman fra Sopra Steria er en av Europas fremste eksperter på utvidet virkelighet. Nå har han fått en prestisjetung utmerkelse fra Microsoft. Foto: Sopra Steria

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, og har de siste seks årene blitt rangert som Norges beste arbeidsplass. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med å ta digitalt lederskap. Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid.

Sopra Steria har 47 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 4,7 milliarder i 2021. I Norge sørger 2400 medarbeidere for en årlig omsetning på over 3 milliarder kroner i 2021. Vi har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Drammen, Bergen, Kristiansand, Tromsø, Fredrikstad og Hamar.

 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton

Kristin Blix-Elton

Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia