Oppdatering om cyber-angrepet mot Sopra Steria-gruppen

| minutter å lese

Cyber-angrepet har hatt minimale konsekvenser for Sopra Steria Skandinavia.

21. oktober kunngjorde den internasjonale Sopra Steria-gruppen at de hadde oppdaget et cyber-angrep. Angrepet var en tidligere ukjent versjon av Ryuk-ransomware. Dette angrepet ble raskt blokkert takket være egne IT- og cybersikkerhetsteam. Tiltakene som teamene iverksatte, gjorde det mulig å umiddelbart isolere viruset til en begrenset del av konsernets interne infrastruktur. Slik ble kunder og partnere beskyttet. 

På nåværende tidspunkt har ikke Sopra Steria identifisert datalekkasje, eller noen form for skade på kunders eller partneres informasjonssystemer.

I løpet av denne perioden har gruppens prioritering vært sikkerhet og tett samarbeid med kunder. I oktober startet gjenopprettingsplanen. Planen er snart fullført, og tilgangen til arbeidsstasjoner, servere, interne verktøy og applikasjoner har gradvis blitt gjenopprettet. 

For Sopra Steria Skandinavia har konsekvensene vært minimale, og aktiviteten har gått som normalt siden november. 

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, og har de siste fem årene blitt rangert som Norges beste arbeidsplass. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med å ta digitalt lederskap. Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. Sopra Steria har 46 000 medarbeidere i 25 land, og hadde en omsetning på € 4,3 milliarder i 2020. I Norge sørger 2000 medarbeidere for en årlig omsetning på over 3 milliarder kroner i 2020.

Vil du vite mer?
Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia